Valami történik Simona Haleppel: Dohától is búcsúzott

Hullámvölgybe került Simona Halep: a dubai torna után kedden ismét az első mérkőzése után búcsúzott a 2,8 millió dollár összdíjazású dohai keménypályás női tenisztornától is. Monica Niculescu ellenben bejutott a legjobb 16 közé.

A második kiemelt Simona Halepet a WTA-ranglista 118. helyezettje, az orosz Jelen Vesznyina győzte le három szettben (7:6, 4:6, 1:6). A román lány már az első játszmát is kínlódva hozta, és már a harmadik szett elején lélekben feladta a küzdelmet. Halep egyébként 2014-ben megnyerte a dohai tornát.

Monica Niculescunak ellenben sikerült a bravúr: miután az első körben magabiztosan búcsúztatta a német Sabine Lisickit (6:2, 6:2), kedden egy másik erős játékos, a szerb Jelena Jankovic legyőzésével jutott a legjobb 16 közé.

Remekül szerepel Dohában a magyar Babos Tímea is: a tizenhatodik helyen kiemelt olasz Sara Erranit győzte le, és szintén bejutott a torna nyolcaddöntőjébe. Az első játszmát 51 perc alatt nyerte meg 6:4-re, majd a másodikban csupán egy játékot vesztett, s végül 1 óra 27 perc alatt lépett tovább. 

Kapcsolódók

Kimaradt?