A Chelsea másodszor is kirúgta José Mourinhót

Az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Chelsea csütörtökön menesztette José Mourinho vezetőedzőt. A londoni klub Twitter-oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott az 52 éves portugál trénerrel. Utódjáról nem közölt információt.

„Mourinho mindig szeretett, tisztelt és jelentős figurája marad a Chelsea-nek. Mindig szívesen látott vendég lesz a Stamford Bridge-en” – olvasható a közleményben, amelyben leszögezték, Mourinho két megbízatása során elért három-három bajnoki címmel és Ligakupa-diadallal, továbbá az egy-egy FA Kupa- és Szuperkupa-győzelemmel a klub 110 éves történetének legeredményesebb mestere.

Mourinho először 2004-ben került a Chelsea-hez, és két bajnoki címet követően, három évvel később menesztették. A tréner 2013-ban tért vissza a londoni egyesülethez, amellyel idén bajnok lett a Premier League-ben és megnyerte a Ligakupát. Ezt követően nyáron új, négyéves szerződést kapott.

Az eddigi 16 fordulóban azonban csapata kilenc vereséget szenvedett, így mindössze egyetlen ponttal előzi meg a már kiesést jelentő, 18. helyen álló Norwich Cityt a tabellán. A londoniak ugyanakkor a Bajnokok Ligájában bejutottak a nyolcadöntőbe.Mourinho 2004-ben a Portóval, 2010-ben pedig az Internazionaléval nyert Bajnokok Ligáját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?