BL: megalázó vereséget szenvedett Münchenben az Arsenal

Súlyos vereséget szenvedett a Bayern München otthonában az angol bajnokság második helyén álló Arsenal, amely azonban még így is kivívhatja a továbbjutást a csoportból, ha számára kedvezően alakulnak a csoport hátralevő meccsei.

Az F-csoportban nagyon belekezdett a tartalékos Arsenal ellen a Bayern, amely több helyzetet is kidolgozott, mire a 9. percben Robert Lewandowski fejesével vezetést szerzett. Az Ágyúsok másodpercekre tudták csak megtartani a labdát, folyamatosan veszélyben forgott a kapujuk, Petr Cech többször is bravúrt bemutatva védett. De Thomas Müller közeli lövésénél már ő sem segíthetett, David Alaba hatalmas bombáját a szünet előtt pedig talán a világ egyetlen kapusa sem tudta volna kivédeni. A szünetre 3-0-ás előnnyel forduló Bayern a második félidő elejét is megnyomta egy kicsit, és a csereként beállt Arjen Robben is gólt szerzett rögtön az első labdaérintéséből, ezt követően viszont leült a meccs.

A cserék által is meggyengült Bayern ellen több helyzetet is kidolgozott az Arsenal, amely Olivier Giroud találatával legalább a becsületgólt összehozta az Allianz Arénában. A meccs végére megint a Bayern volt a jobb, Arjen Robben és Thomas Müller is kihagyott egy-egy 100%-os ziccert, ám a német csatár az utolsó percben azért lőtt egy újabb gólt, így végül 5-1-re győzött a Bayern München.

Rossz hír az Arsenal számára, hogy a görög Olimpiakosz az utolsó percben lőtt góllal 2-1-re legyőzte a Dinamo Zágrábot a csoport meccsén, ezzel ugyanúgy 9 pontja van, mint a csoport élén álló Bayernnek. Ez azt jelenti, hogy ha a görögök akár csak egy pontot is szereznek a következő két meccsükön (a Bayern München, majd az Arsenal ellen), akkor biztos továbbjutók, az Arsenal pedig biztos kieső.

Az E-csoportban a Barcelona roppant magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a BATE Boriszov fölött, míg az AS Roma nagy csatában szerezte meg első győzelmét a csoportban a Bayer Leverkusen ellen, ezzel pedig életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

A G-csoportban Willian megmentette José Mourinho állását. A Chelsea sokáig egy öngóllal vezetett a Dinamo Kijev ellen, ám a második félidőben kiegyenlítettek a vendégek, Willian viszont egy hatalmas góllal végül megszerezte a három pontot a londoniaknak. A csoport másik meccsén a Porto 3-1-re győzött a Maccabi Tel-Aviv otthonában, ezzel pedig hatalmas lépést tett a továbbjutás felé.

A H-csoportban nagy harc lesz a második, még továbbjutást érő helyért. A Zenit simán nyert Lyonban, megőrizte 100%-os mérlegét, és biztos továbbjutó. A belga Gent viszont komoly kavarodást okozott azzal, hogy legyőzte hazai pályán a Valenciát, így bőven maradt még esélye a második hely megszerzésére (jelenleg két ponttal van lemaradva a hatpontos Valencia mögött).

  • Bayern München–Arsenal 5–1 (Lewandowski 10., Th. Müller 29., 89., Alaba 44., Robben 55., ill. Giroud 69.)
  • Olympiakosz–Dinamo Zagreb 2–1 (F. Pardo 65., 90., ill. Ar. Hodzic 21.)
  • Olympique Lyon–Zenit 0–2 (Dzjuba 25., 58.)
  • Gent–Valencia 1–0 (Kums 49. – 11-esből)
  • Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–1 (Dragovic 34. – öngól, Willian 83., ill. Dragovic 78.)
  • Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Porto (portugál) 1–3 (Zahavi 75. – 11-esből, ill. Tello 19., André 49., Layún 72.)
  • FC Barcelona–BATE Boriszov 3–0 (Neymar 30., 83. – az elsőt 11-esből, Suárez 60.)
  • Roma–Bayer Leverkusen 3–2 (Szalah 2., Dzeko 29., Pjanic 81. – 11-esből, ill. Mehmedi 46., J. Hernández 51.)

Kimaradt?