Ilyen még nem volt a női torna vb történetében

Négy győztest hirdettek a felemáskorlát döntőjét követően a Glasgow-ban zajló olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság szombati versenynapján.

A kínai Fan Jilin, az amerikai Madison Kocian, valamint az orosz Viktorija Komova és Darija Szpiridonova egyaránt 15,366 pontot kapott, ennek köszönhetőena vb 112 éves történetének egyik legszokatlanabb díjkiosztójára került sora skót városban.

Hasonlóra eddig egyszer volt példa:az 1922-es világbajnokságon öten vehettek át ezüstérmet a lólengés fináléja után. A szervezők kénytelenek voltak improvizálni az eredményhirdetés alatt: a zászlókat leterítették a padlóra, mert a kötelekre függesztve nem tudták volna megoldani, hogy azonos magasságban legyenek. Természetesen a kínai, az orosz és az amerikai himnuszt is eljátszották, a négy győztes pedig vidáman élte meg az emlékezetes pillanatokat.

"Nem tudom, mi történhetett, deazt hiszem, nem tudták eldönteni, melyik gyakorlat volt a legjobb.Mindenképpen érmet szerettem volna szerezni, de csak reménykedni mertem, hogy arany lesz belőle" - mondta Kocian.

Kapcsolódók

Kimaradt?