Úgy tűnik, Messi kirúgatta a Barcelona edzőjét

A TV3 értesülései szerint a Barcelona vezetőedzője, Luís Enrique már vasárnap este távozhat, miután a klubelnök Messit támogatja kettejük vitájában.

A katalán tévéadó, a TV3 tudósítása szerint Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu csütörtök esti találkozásuk során teljes támogatásáról biztosította Lionel Messit, a csapat argentin szupersztárját, egyben kijelentette, hogy a vezetőedző, Luís Enrique napjai meg vannak számolva a klubnál, elbocsátása akkor is biztos, ha az együttes megnyeri a vasárnapi, Atlético Madid elleni hazai bajnokit. A tévécsatorna beszámolója szerint a gránátvörös-kék csapat vezetősége már el is kezdte keresni a tréner utódját.

Amennyiben az információt hivatalosan is megerősítik, azt jelenti, hogy a szakember már a jövő hét elején távozhat az együttestől. A Barcelona csütörtöki, Elche elleni 5-0-s hazai mérkőzése alatt a katalán szurkolók kiálltak az argentin sztár mellett, és a hírek szerint a játékosok is felsorakoztak Messi mögé. Az argentin és Luís Enrique között január elején, a Real Sociedadtól elszenvedett vereséget követően mérgesedett el végképp az addig sem túl szívélyes viszony, amikor az edző azzal vádolta meg Messit, hogy csak színlelte a gyomorpanaszokat, melyek miatt kihagyta a hétfői edzést.

A TV3 újságírója, Josep Pedrerol az is tudni véli, hogy a bejelentés már közvetlenül a vasárnap esti mérkőzés után megtörténhet. A klubhoz közel álló források azt is tudni vélik, hogy Luís Enrique posztját - Messi kérésére - az idény végéig Frank Rijkaard, az együttessel két bajnoki címet és 2006-ban Bajnokok Ligáját nyerő holland edző veheti át.

Kapcsolódók

Kimaradt?