Hosszú negyedik aranyát is világcsúccsal nyerte meg

Hosszú Katinka 200 méteres vegyesúszásban világcsúccsal szerzett világbajnoki címet a dohai rövidpályás világbajnokság negyedik versenynapján. Ez volt a magyar versenyző negyedik katari elsősége.

Az előző három napban három aranyat és két ezüstöt gyűjtő Hosszú, akit a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség 2014 legjobb úszónőjének választott, az elejétől diktálta a tempót, fokozatosan tett szert egyre nagyobb előnyre, s végül több testhossznyi különbséggel diadalmaskodott. A célba 2:01.86 perccel csapott be, saját világrekordját javítva tovább. Előző csúcsa 2:02.13 perc volt, ezt idén augusztus 31-én a rövidpályás világkupa-sorozat dubaji állomásán úszta.

„Most az nagyképűen hangzana, ha azt mondanám, a világcsúcs volt a célom – benne volt, persze, de elsősorban a győzelem volt a cél, erre koncentráltam minden idegszálammal" - így nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán Hosszú. Hozzátette: "Minden támadást vissza akartam verni, a lehető legnagyobb előnyt akartam kiépíteni – ezért is sikerült ennyire jól az úszás. Bár ez a negyedik nap, itt és most nem érzem magam fáradtnak. A világcsúcs után sohasem érzed, hogy fájna bármi is.”

A döntő másik magyarja, Verrasztó Evelyn a hatodik lett 2:07.05 perccel. "Döntőbe szerettem volna kerülni, ez volt a legfontosabb" - összegzett. "Aztán újra meg kell tanulnom az élmezőnyben úszni, mert az utóbbi időben eléggé kikoptam innen. Úgy gondolom, jó úton haladok, holnap is vissza akarok jönni döntőzni 200 gyorson" - fűzte hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?