Liga 1: maradt a három pont a Steaua és a CFR között

Maradt a Steaua 3 pontos előnye a Kolozsvári CFR-rel szemben a labdarúgó Liga 1 tizenegyedik fordulója után, ugyanis a két Bukarest-Kolozsvár-összecsapáson a hazai (és jobb formában játszó) csapatok győzni tudtak. 

„Emberemlékezet” óta nem láttunk annyira nyílt sisakos mérkőzést, amit a Kolozsvári CFR és a Bukaresti Dinamo mutatott szombaton este a fellegvári stadionban. Igaz ugyan, hogy csak az első félidőben, de ez is elég volt, ahhoz, hogy a két gól mellett még 5-6 ordító helyzetet is feljegyezzünk.

A mérkőzés tulajdonképpen 0-1-ről indult, hiszen a „kutyák” legígéretesebb játékosa, Vali Lazăr a hazai védelem jobbra tolódását kihasználva baloldalt zavartalanul vezethette a labdát Felgueiras kapujára, aki mellett a rövid sarokba helyezte a játékszert. A gól nem zavarta meg a hazaiakat, Ivanovski ajtó-ablak helyzetet puskázott el mielőtt a Guima lerántásáért jogosan megítélt büntetőt Chanturia értékesítette. 

Az egyenlítő gól után sem változott a játék képe, mindkét oldalon akadtak gólhelyzetek. A legnagyobbat talál a dinamós Rotaru puskázta el, akit annyira megzavart a testcselek sorozatát bemutató Felgueiras megcsúszása, hogy belelőtte a labdát a portugál kapusba.  

A második félidőben más taktikával állt fel a vendégegyüttes, zárta a védelmét és ezzel jelentősen megnehezítette a vasutasok dolgát. Vasile Miriuță az „ikertornyos” alakzatra váltott Costea lesérülése után, viszont Guima és Ferebory Doré alig kapott használható labdát. Amikor viszont egy cseles bedobás után Larie beívelése tökéletesen érkezett a vendég tizenhatosba, akkor nem volt kegyelem: Guima befejelte a győztes gólt.

A vasutasok ezek után a városi rivális részéről várták a meglepetést, ami viszont elmaradt. A Bukaresti Steaua–Kolozsvári U összecsapaáson papírforma eredmény született, a bakák 4-1-re győzték le az egyetemistákat.

Jól szerepelt ebben a fordulóban a Marosvásárhelyi ASA is, amely pontot rabolt a Pandurii otthonából. 

Liga 1, a 11. forduló eredményei

  • CSMS Iaşi-FC Botoşani 2-2
  • Rapid-Brassói FC 0-1
  • Viitorul-Oţelul 3-0
  • Pandurii-Marosvásárhelyi ASA 1-1
  • Kolozsvári CFR-Dinamo 2-1
  • CS U Craiova-Concordia 1-1
  • Szászmedgyesi Gaz Metan-Astra 1-1
  • Steaua-Kolozsvári U Cluj 4-1

Hétfői mérkőzés

  • Petrolul-Ceahlăul (21:00, Look TV)

Kimaradt?