F1: Ricciardo győzött, Rosberget pedig kifütyülték

Daniel Ricciardo nyerte meg a Forma-1-es Belga Nagydíjat. A Red Bull pilótája egy hónappal ezelőtt a Magyar Nagydíjon is begyűjtötte a futamgyőzelmet. A második helyen Nico Rosberg végzett, akit azonban kifütyöltek a nézők.

A Mercedesek uralták az időmérőt ezúttal is, a rajtnál viszont csak Hamilton jött el jól, de Sebastian Vettel is jól kapta el a rajtot a Red Bullal. Az izgalmak korán kezdődtek, bár az eső csak csöpögött, ez nem zavarta meg a pilótákat Rosberg és Hamilton így is talált csatázási területet. Íme  videó a kettejük közötti incidensről: 

https://www.youtube.com/watch?v=_9hXvw9yMw8

Rosberg támadta az élen haladó Hamiltont, majd az egyik kanyarnál az első szárnya hozzáért a csapattárs abroncsához. Hamilton defektet kapott, jöhetett ki a bokszutcába, így Rosberg az élre került, de nem sokkal később ő is kénytelen volt kijönni, hogy lecseréljék az első vezetőszárnyat.

Botrány a Mercedesnél. Lewis Hamilton a csapatértekezlet után azt állította, Nico Rosberg szándékosan ment neki autójának a Belga Nagydíj második körében.A csapat két elöljárója, Niki Lauda és Toto Wolff a leintést követően rendkívül ingerülten nyilatkozott, kiemelve, elfogadhatatlannak tartják, hogy két versenyzőjük a verseny ilyen korai szakaszában, egy ilyen buta helyzetben teszi tönkre az egész csapat futamát, Wolff pedig arra is utalást tett, hogy elsősorban Rosberget tartja felelősnek az ütközésért - olvasható a telesport.hu-n.

A 27. körben, a kerékcserét követően vette át a vezetést Daniel Ricciardo, és a 44 futamos versenyen már végig Rosberg előtt tudott maradni. Kimi Räikkönent haladt a harmadik helyen, de Bottas a 40. körben elment a finn mellett, így innentől már nem is változott a sorrend.

Ricciardo kiváló versenyzéssel megnyerte a Belga Nagydíjat, és életében harmadjára nyert Forma-1-es futamot. A dobogón Nico Rosberg hatalmas füttykoncertet kapott, az interjúkat végző Eddie Jordan viszont megvédte a pilótát, és rendre intette a közel sem sportszerű közönséget.

A Belga Nagydíj végeredménye:

1. Daniel Ricciardo (Red Bull)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Valtteri Bottas (Williams)

4. Kimi Räikkönen (Ferrari)

5. Sebastian Vettel (Red Bull)

6. Kevin Magnussen (McLaren)

7. Jenson Button (McLaren)

8. Fernando Alonso (Ferrari)

9. Sergio Pérez (Force India)

10. Danyiil Kvjat (Toro Rosso)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?