Neymar játszani akar a döntőben?

A brazilok legünnepeltebb sztárja a negyeddöntő során szenvedett csigolyatörést. Az eset után könnyekkel küszködve búcsúzott a válogatottól, most mégis arról beszélnek, Neymar játszani akar a döntőben.

Újabb fordulatot hozott a Neymar-ügy. A brazilok csigolyasérülést szenvedett klasszisa helyi idő szerint vasárnap este már arról beszélt, játszani akar a vasárnapi döntőben – írja az mno.hu.

A lap szerint először az O Globo különkiadásában lehetett olvasni a hírt, aztán a brazil Sport TV is Neymar visszatérésének a lehetőségét latolgatta, végül a mértékadó Goal.com brazil verziója is kiadta a hírt.

„Az álmomnak még nincs vége. Most ugyan megszakadt egy időre, de folytatódni fog. A lehető leghamarabb vissza fogok térni, amikor még szinte senki sem számít rá" – nyilatkozta Neymar az O Globónak.

https://www.youtube.com/watch?v=UQHLPa8igeQ

A brazil válogatott legünnepeltebb sztárja a negyeddöntő során szenvedett csigolyatörést. A kolumbiai Zuniga térdelte hátba brazil ellenfelét, miközben mindketten a labdáért ugrottak. Az eset után Neymar könnyekkel a szemében búcsúzott el a válogatottól.

Zuniga szerint csupán egy határozott labdaszerzési kísérlet volt, semmi extra. „Csak egy párharc volt, semmi több. Neymar és én is a labdát akartuk megszerezni" – magyarázta, egyúttal Isten segítségével mihamarabbi felépülést kívánt ellenfelének.

A brazil drukkerek nem hagyták szó nélkül a brutális szabálytalanságot. A Neymart padlóra küldő kolumbiait halálosan fenyegették és a bőrszíne miatt is támadták a közösségi médiafelületeken.

Szombaton helikopter szállította Terosopólisból, a brazil válogatott edzőtáborából az otthonába, Sao Paulóba, de hamarosan visszatérhet a társaihoz. 

Fegyelmi eljárást kérnek a brazilok. Fegyelmi eljárást sürget a Neymarnak súlyos sérülést okozó kolumbiai Juan Zunigával szemben, egyben pedig a pénteki világbajnoki negyeddöntőben Thiago Silvának felmutatott sárga lap visszavonását várja a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF). Delia Fischer, a nemzetközi szövetség (FIFA) szóvivője megerősítette a brazil kérést, ugyanakkor jelezte, hogy továbbra is vizsgálódnak a brazil-kolumbiai mérkőzésen történteket illetően, és egyelőre nem született döntés arról, hogy indul-e fegyelmi eljárás. A CBF szeretné elérni, hogy a Thiago Silvának felmutatott sárga lapot tekintsék semmisnek, így a hazai válogatott csapatkapitánya játszhatna a németek elleni, keddi elődöntőben.

Kimaradt?