A vébé nyitónapján sztrájkolnak a brazil reptéri dolgozók

A Sao Pauló-i metró dolgozói nem sztrájkolnak csütörtökön, de Rio de Janeiro három repülőtere alkalmazottainak 20 százaléka 24 órás munkabeszüntetést tart ezen a napon.

A metródolgozók leszavazták, hogy a sztrájk keddi felfüggesztése után csütörtökön ismét ne vegyék fel a munkát a munkaadóval fennálló bérvitájuk miatt. Szakszervezetüknek a vezetője, Altino Prazeres közölte, hogy egyelőre várnak, mit ajánl a közlekedési vállalat, de nem tartják kizártnak, hogy tartanak még munkabeszüntetést a labdarúgó-világbajnokság idején.

Szerda éjfélkor azonban sztrájkba léptek a riói repülőterek jegy- és poggyászkezelői, valamint a takarítók, mert nem kapták meg az általuk követelt béremelést. Csak a dolgozók 20 százaléka nem dolgozik, mert ha meghaladnák ezt az arányt, akkor a szakszervezetnek súlyos büntetést kellene fizetnie.

Az észak-brazíliai Natal városban, ahol az Egyesült Államok játssza első mérkőzését Ghána ellen hétfőn, a buszvezetők maradnak otthon csütörtökön egész nap nem teljesülő bérkövetelésük miatt.

Kimaradt?