Miért késleltetik a nepáli hatóságok Török Zsoltékat?

Hegymászóként nincs annál frusztrálóbb, mint az, hogy távolról látod a 8000 méteres csúcsokat, szép az idő, de azok, akik el kellene szállítsanak az alaptáborba érdektelen mosollyal közlik veled, ma nem alkalmas az idő - írta pénteken Facebook-adatlapjára Török Zsolt, a romániai Annapurna-expedíció vezetője.

Az aradi hegymászó és három társa három napja várja a nepáli Pokharában, hogy a himalajai ország turisztikai hatóságaa - az eredeti egyezség szerint - elszállítsa a csapatot az alaptáborba. „Pokhara szép város, ha szórakozni jöttünk volna ide, akkor nagyon jól éreznénk magunkat. Viszont nekünk minden nap számít. Több szép nap is volt, amikor felvihettek volna helikopterrel a hegyre, de csak az orrunknál fogva vezetnek minket" - fakadt ki a nepáli hatóságokra Török Zsolt. Hozzátette: hónapok óta megegyeztek az expedíció részleteiről, előre kifizették a kért összegeket. „Sok minden megváltozott itt és nem a jó irányba" - írta az erdélyi magyar hegymászó.

Az Annapurna-expedíció elindulása előtt portálunknak adott interjúban Török Zsolt még arról beszélt, hogy nem számítanak semmiféle akadályoztatásra a nepáli hatóságok részéről, ugyanis - mint fogalmazott -  „a turizmust nagyon fontosnak tartják, a hegymászásból nagyon sok pénz jön be, ezért nem reszkírozzák meg azt, hogy az expedíciósok pórul járjanak".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?