A Los Langeles Lakers magyar centert igazolt

Szerződést kötött Somogyi Gergellyel az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) emblematikus klubja, a Los Angeles Lakers, ám azt nem garantálják számára, hogy az október végén rajtoló szezonban szerepelni fog.

greg-somogyiA 23 éves, 221 cm-es center - a Los Angeles Times honlapjának szerdai cikke szerint - a legmagasabb lesz az egy hónap múlva rajtoló Lakers-edzőtáborban.

Somogyi - aki Magyarországon a Zuglói Sasok és a Bp. Honvéd színeiben szerepelt - az utóbbi négy idényt az UC Santa Barbara együttesében játszotta végig, átlagban 3,5 pontot dobott, 2,9 lepattanót szerzett, 1,5 dobásblokkolást mutatott be és a pályán meccsenként 12 percet töltött. A nyáron nem kelt el az amatőröknek kiírt játékosbörzén, az úgynevezett drafton. A Lakers speciális "nyári csapatában", júliusban így is lehetőséget kapott, 1,2 pontot, 1,6 lepattanót gyűjtött, és 7,2 percet játszott átlagban.

Az utoljára 2010-ben bajnok Lakers húsz játékost hívhat meg az edzőtáborába, és maximálisan 15 játékosának lehet szerződése az október 30-i, Dallas Mavericks elleni bajnoki rajtra, így Somogyinak (akinek a tengerentúlon Greg a keresztneve) körülbelül 5-6 játékossal kell megküzdenie a csapatba kerüléshez.

la-sp-ln-lakers-signings-20120905-001Somogyi olyan játékosokkal fog együtt edzeni a létező legprofibb körülmények közt, illetve pályára lépni az előszezon mérkőzésein, mint az ötszörös NBA-bajnok, alapszakasz-, döntő- és All Star-MVP Kobe Bryant, a kétszeres alapszakasz-MVP Steve Nash, a spanyol válogatott ásza, a kétszeres NBA-aranygyűrűs Pau Gasol, illetve a zsákolóbajnok óriás, a világ jelenlegi legjobb centerének tartott Dwight Howard, aki az Orlando Magictől került át a Mike Brown edzette Los Angeles-iekhez.

Kimaradt?