2022-es katari foci-vb: újabb győzelmükkel a trikolórok ismét „képbe kerültek”

Fotó: AgerpresMásodik szeptemberi győzelmét is bezsebelte a román labdarúgó-válogatott a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének J-csoportjában, Mirel Rădoi tanítványai - az Izland elleni, idegenbeli siker után – vasárnap este hazai pályán nyertek 2-0-ra Liechtenstein ellen, és ezzel felkapaszkodtak a tabella harmadik helyére.   

Bár csak egy helyet sikerült előrelépnie a 2022-es labdarúgó-világbajnokság J-csoportjának tabelláján a vasárnapi 5. forduló után, a Mirel Rădoi vezette román válogatott kilátásai jelentősen javultak. Ugyanis miközben  Izland és Liechtenstein legyőzésével a trikolórok 6 ponttal gazdagodtak, addig a második helyért vívott csatában érdekelt közvetlen riválisai, Örményország, illetve Észak-Macedónia csak 1, illetve 2 pontot tudtak szerezni. Így aztán a román válogatott beékelődve a két csapat közé a tabella harmadik helyére, ismét bízhat a pótselejtezőt jelentő 2. helyben.

A hazai gárda gyorsan eldöntötte a 3 pont sorsát, ugyanis Alin Toșca (11. perc) és Cristian Manea (20. perc) találataival magához ragadta a kezdeményezést. A Nemzeti Aréna közönsége már előre dörzsölte a tenyerét egy gólzáporos győzelmet remélve, viszont a román csapat leállította a motorokat és megelégedett az eredmény befagyasztásával.

A passzív játék kis híján visszafele sült el, Hesler lövésénél nagyot mentett Niță, de több gól nem esett.

A csoport másik két összecsapásán is Romániának kedvező eredmények születtek, a korábbi éllovas Örményország hatot kapott Németországtól, Izland pedig a sírból visszahozva a mérkőzést pontot mentett Észak-Macedónia ellen, ezzel lehetőséget adva a trikolóroknak arra, hogy egy pontos előnyből készülhessenek a szerdai, Szkopjéban megrendezésre kerülő ki ki csatára.

Katar 2022, európai vb-selejtezők

J-csoport, 5. Forduló

  • Németország–Örményország 6–0
  • Románia–Liechtenstein 2–0
  • Izland–Észak-Macedónia 2–2

1 .Németország           5       4          –         1              13–  2    +11         12
2. Örményország        5       3           1         1               6–  8       –2       10
3. Románia                   5       3           –         2              9–  6       +3        9
4. Észak-Macedónia   5       2           2         1              11–  6      +5         8
5. Izland                        5       1            1         3               6–10      –4         4
6. Liechtenstein          5        –           –         5               1–14       –13        0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?