2022-es katari foci-vb: a magyarok négyet kaptak Angliától, a románok nyertek Izlandon

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott csütörtökön Angliától a Puskás Arénában, ezzel a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában. Ugyancsak a 4. fordulóban Románia válogatottja 2-0-s győzelmet ünnepelhetett Izlandon.

Fotó: MLSZ„Kövessétek a régi nagy legendák útját” – üzente a válogatottnak a magyar szurkolótábor, amely az Évszázad mérkőzésének végeredményét, azaz a 6-3-at idézte meg a himnuszok alatti élőképével.

Nyomasztó fölényben futballozott a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapat, az első félidőben a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát. Ugyanakkor a vendégek igazán nagy helyzetig nem jutottak el, olykor Kane lőtt távolról, a másik oldalon pedig Szoboszlai szabadrúgása jelentett veszély, de gól a szünetig nem született.

Nem sokkal a fordulást követően Kane lépett ki ziccerben, de közeli lövését Gulácsi hárította. Az 55. percben már a Leipzig kapusa is tehetetlen volt Sterling közeli lövésével szemben, majd a vendégek negyedóra alatt el is döntötték az összecsapást: előbb Kane fejelt közelről a hálóba, majd Maguire egy szöglet után volt eredményes.Fotó: MTI

A magyar válogatott szétesett, Kane akár mesterhármassal is zárhatta volna az estét, a hajrában pedig még az általában megbízható Gulácsi is összehozott egy gólt a riválisnak, így alakult ki a végeredmény.

Marco Rossi együttese vasárnap Albániában folytatja szereplését (TV: M4 Sport). Az angolok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot, a magyarok jelenleg a harmadik helyen állnak a lengyelek mögött.

2022-es katari vb-selejtezők, I csoport, 4. forduló

  • Magyarország-Anglia 0-4
  • Lengyelország-Albánia 4-1
  • Andorra-San Marino 2-0

1. Anglia                                    4            4              –             –             13–1      +12         12
2. Lengyelország                      4            2              1              1             11–6      +5           7
3. Magyarország                       4            2              1              1            10–8      +2           7
4. Albánia                                   4            2              –             2             4–6        –2           6
5. Andorra                                  4            1               –             3             3–8         –5           3
6. San Marino                            4             –              –             4             0–12      –12         0

Fotó: FRFA J-csoportban szereplő román válogatott győzelemmel tért haza Izlandról, ahol Mirel Rădoi tanítványai 2-0-ra nyertek a szigetország válogatottja ellen, és ezzel visszavágtak az Európa-bajnoki pótselejtezőn elszenvedett vereségért. 

A vendégek góljai a második félidőben estek, előbb a 47. percben Dennis Man, majd a 83. percben Nicolae Stanciu vette be Izland kapuját.

Ezzel a győzelemmel a román válogatott 6-ra növelte pontjai számát, viszont nem tudott elmozdulni a 4. helyről. A csoportot továbbra is Örményország vezeti, amely 0-0-s döntetlent játszott Észak-Macedóniával. Németország papírforma szerint legyőzte Liechtensteint.

A trikolórok vasárnap hazai pályán játszanak Liechtensteinnel (Tv: Pro Tv, 21:45).

2022-es katari vb-selejtezők, J csoport, 4. forduló

  • Izland-Románia 0-2
  • Liechtenstein-Németország 2-0
  • Örményország-Észak-Macedónia 0-0

 1. Örményország       10 pont
2. Németország          9 pont
3. Észak-Macedónia   7 pont
4. Románia                  6 pont
5. Izland                        3 pont
6. Liechtenstein          0 pont

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?