2022-es katari foci-vb: paraszthajszálnyi esélye maradt a kijutásra a magyar válogatottnak

Ehhez az kellene, hogy a lengyelek a hátralevő mindkét mérkőzésüket elveszítsék, az Andorra ellenit is.

Az angolok ellenei bravúros pontszerzés életben tartotta a magyar labdarúgó válogatott matematikai esélyét, hogy ott legyen a jövő évi katari világbajnokságon, ám ehhez kisebbfajta csodára lenne szükség. A lengyelek 1-0 arányban győztek Albániában, amivel nagy lépést tettek a csoport második helyének a megszerzése felé.

Lewandoskiék jelenleg 17 ponttal rendelkeznek, míg a magyarok 11-et gyűjtöttek. Ez azt jelenti, hogy ha az Andorra elleni idegenbeli és a magyarok elleni hazai meccsen legalább egy pontot szereznek, akkor mindenképp Marco Rossi legénysége előtt végeznek. Amennyiben a lengyelek kikapnának a pireneusi miniállam csapatától, az a selejtezősorozat egyik legnagyobb meglepetése volna, amire vajmi kevés az esély.

Szerda este kiderült, hogy az osztrákok nem kaparják ki a gesztenyét a magyar csapat számára. A sógorok 1-0-ra kikaptak Dániától, amivel eldőlt, hogy csoportjukban a legjobb esetben is csak a harmadik helyen végezhetnek. Ezzel biztossá vált, hogy a magyar válogatott a Nemzetek Ligája révén nem kvalifikálhatja magát a vb-re.

(Nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?