2022-es katari foci-vb: bravúros magyar pontszerzés a Wembleyben

A magyar válogatott gólját Sallai Roland szerezte tizenegyesből.

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedden az Eb-ezüstérmes angol csapat vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában.

A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek.

Az elég lapos, kevés izgalmas jelenetet hozó mérkőzés az angolok szinte folyamatos, meddő mezőnyfölényének jegyében telt. Az ötlettelenül játszó házigazdák nagyritkán voltak csak képesek feltörni a szervezetten és lelkesen játszó magyar csapat védelmét. Marco Rossi csapata helyzetkihasználásból is jelesre vizsgázott, hiszen egyetlen kaput eltaláló lövése volt.  

A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból.

A döntetlen ellenére Szoboszlaiék maradtak a csoport negyedik helyén. A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

(Nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?