FRISSÍTVE – Negatív lett Szalai Ádám második koronavírus-tesztje, de nem játszik Albánia ellen

FRISSÍTVE: Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya koronavírusos, ezért nem léphet pályára vasárnap az Albánia, illetve szerdán az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn. FRISSÍTÉS: Szalai második, szombati tesztjének eredménye negatív lett.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szombaton közösségi oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a német élvonalbeli FSV Mainz 05 csatárának PCR-tesztje. Szalai Ádámot azonnal elkülönítették, és hamarosan elhagyja a válogatott edzőtáborát.

Egy stábtag tesztelését érvénytelen eredmény miatt ma reggel megismételték.

Marco Rossi, a magyarok olasz szövetségi kapitánya nem számíthat Varga Kevinre sem a következő két meccsen, ugyanis az angolok ellen csereként pályára lépő szélső csütörtökön részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, ráadásul a koronavírusos Loic Nego és a sérült Lovrencsics Gergő sem állhat a rendelkezésére. A szövetségi kapitány nem hívott be új játékost a keretbe, az angolok ellen sérülés, illetve eltiltás miatt hiányzó Botka Endrére és Nagy Ádámra viszont ismét számíthat.Szalai Ádám (középen) tesztje pozitív lett | Fotó: MLSZ Twitter-csatorna

A magyarok az angolokkal szembeni 4–0-s vereség után vasárnap Albánia vendégeként Elbasanban javíthatnak a jövő évi katari világbajnokság selejtezősorozatában. Az albánok is vesztes mérkőzés után készülnek a meccsre, hiszen csütörtökön 4–1-re kikaptak Lengyelország vendégeként. Myrto Uzini, a Ferencváros albán csatára 83. percben lépett pályára.

A 75 éves olasz Edoardo Reja szövetségi kapitány Elseid Hysajra (Lazio), Keidi Bare (Espanyol), Klaus Gjasula (Darmstadt) és Rey Manaj (Spezia) játékára sem számíthat vasárnap sárga lapok miatti eltiltás következtében.

A mértékadónak tartott Transfermarkt.com portál becslése szerint a két válogatott keretének értéke nagyjából megegyezik, az albánt 103,95 millió euróra, a magyart 102,5 millió euróra taksálják, a világranglistán elfoglalt helyezések között viszont komolyabb különbség van, hiszen Rossi együttese a 37., az aktuális ellenfél viszont a 69. helyen áll a nemzetközi szövetség rangsorában.

Az egymás elleni mérleg rendkívül kedvező: az eddigi hat mérkőzésen a magyar válogatott egy döntetlen mellett ötször nyert, és még gólt sem kapott az albán csapattól. A két együttes legutóbbi összecsapásán, 2014 júniusában a magyarok Priskin Tamás góljával diadalmaskodtak.

Mivel két legnagyobb riválisával, Angliával és Lengyelországgal ősszel idegenben találkozik a magyar csapat, a továbbjutási remények életben tartásához, vagyis a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzéséhez elengedhetetlen az Albánia, az Andorra és a San Marino elleni győzelem idegenben és hazai pályán is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A vasárnap 19 órakor kezdődő mérkőzést a 38 éves holland Danny Makkelie vezeti, aki korábban egyszer találkozott a magyar válogatottal: 2017-ben Portugália az ő közreműködése mellett győzött 1–0-ra a Groupama Arénában világbajnoki selejtezőn, miután a harmincadik percben – jogosan – kiállította Priskin Tamást. Makkelie vezette a tavalyi Sevilla–Internazionale döntőt az Európa Ligában, a Bajnokok Ligájában pedig az idei Real Madrid–Chelsea elődöntő volt a legrangosabb mérkőzése. A részben budapesti rendezésű nyári Európa-bajnokságon négy meccset kapott, köztük az angol–dán elődöntőt.

Negatív lett a második teszt

Negatív lett Szalai Ádám szombati, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által is elismert laborban elvégzett PCR-tesztje, ám vasárnap Albánia ellen nem léphet pályára a magyar válogatott csapatkapitánya – adta hírül a magyar szövetség közösségi oldala.

Utóbbi oka az, hogy a német FSV Mainz 05 csatára korábban a vasárnapi világbajnoki selejtező hivatalos tesztjén pozitív eredményt produkált, így Elbasanban nem számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány. Szalaira vasárnap újabb tesztelés vár.

Európai világbajnoki selejtezők, 5. forduló, I-csoport:
Albánia–MAGYARORSZÁG, Elbasan 19.00
Anglia–Andorra
San Marino–Lengyelország
A csoport állása: 1. Anglia 12 pont, 2. Lengyelország 7 (11–6-os gólarány), 3. MAGYARORSZÁG 7 (10–8), 4. Albánia 6, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?