Katar 2022: London lehet a végállomás a magyar válogatott számára

A csoportja negyedik helyén álló magyar labdarúgó-válogatott kedden este a Wembley Stadionban, az angolok otthonában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozatban, és Marco Rossi együttese akár a matematikai esélyét is elveszítheti a pótselejtezőt érő második megszerzésére.

Az esélyek egyértelműen Anglia mellett szólnak, mivel Gareth Southgate tanítványai a lengyelek otthonában elért döntetlent leszámítva minden mérkőzésüket megnyerték, és a két csapat legutóbbi összecsapásán, a Puskás Arénában rendkívül sima, 4–0-s győzelmet arattak.

A magyar válogatott ugyan jól kezdte a sorozatot, de ősszel visszaesett a teljesítménye, az albánoktól idegenben és múlt szombaton otthon is 1–0-ra kapott ki, így a negyedik helyre csúszott vissza az I-csoportban, Albánia 5, Lengyelország pedig 4 ponttal előzi meg.Sterlinget Budapesten nem tudták tartanai a magyarok, most ráadásul Orbán és Szalai is hiányzik | Fotó: az MLSZ Twitter-csatornája

Marco Rossi csapatának a Wembley Stadionban aratott győzelemmel a második hely megszerzésére matematikai esélye még biztosan maradna, döntetlennel pedig abban az esetben, ha az albán–lengyel összecsapáson nem hazai siker születik. Vereség esetén az albán vagy a lengyel győzelem jelentené a végállomást a magyar együttes számára. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Kedd este hetvenezer nézőt várnak a szervezők a Wembley Stadionba. A találkozóra információk szerint eddig 800 jegyet adtak el a vendégszektorba, ugyanakkor a brit szurkolók között is sok magyar lesz, a Londonban élők közül ugyanis többen korábban ide vették meg belépőiket, mert nem lehetett tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt milyen korlátozások lesznek érvényben.

Tizenkétszeres pénzt ért a magyar győzelem

Nagy-Britanniában nagy hagyománya van a fogadásnak, így természetesen az angol–magyar vb-selejtezőre is készültek a bukmékerek. Az összecsapásra külön lapot adtak ki, amelyben számtalan lehetőségre lehet kicsi vagy akár jelentősebb tétben is fogadni.

Az Európa-bajnoki döntős házigazdák sikere alig fizet valamit, az odds 1,14, ugyanakkor egy esetleges magyar győzelem 12-szeres pénzt ér az arra fogadónak. A konkrét eredmény tekintve a 3–0-s angol győzelem kecsegtet a legkisebb haszonnal (5,5), a három- vagy annál többgólos magyar diadal pedig 150-szeres szorzót ér.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Arra, hogy ki szerzi a találkozó első gólját, Harry Kane, a Tottenham Hotpsur csatára a legesélyesebb (3,00), a vendégeknél ugyanerre a fogadásra Nikolic Nemanja és Sallai Roland került az élre 16-szoros lehetséges nyereménnyel. Érdekesség, hogy Magyarországon van olyan online fogadóiroda, amelynek kínálatában az 1–0-s magyar győzelem nagyobb oddsszal, 34-szeressel szerepel, mint a 6–0-s angol siker, amelyet eltalálva a tét 26-szorosát kapja vissza a szerencsés játékos.

Sérültek a magyar keretben

Willi Orbán helyett Balogh Botond került be a magyar válogatott keretébe. A magyar szövetség közösségi oldalának bejegyzése szerint Orbán az RB Leipzig és az MLSZ előzetes megállapodásnak megfelelően visszatért Lipcsébe. A helyére bekerült Balogh Botond, az olasz másodosztályú Parma játékosa az U21-es válogatottból csatlakozott a kerethez.

Az MLSZ tájékoztatása szerint Dibusz Dénes bokasérülés, Kleinheisler László pedig combizom-sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére Londonban, így hétfőn mindketten visszatértek klubcsapataikhoz, a Ferencvároshoz, illetve a horvát Eszékhez.

Az Anglia–Magyarország világbajnoki selejtező 21.45 órakor kezdődik a Wembley Stadionban. A csoport további párosítása: Albánia–Lengyelország, San Marino–Andorra.

Az I-csoport állása:

    Meccs Győz. Dönt. Ver. Gólarány Pont
1. Anglia 7 6 1 0 23-2 19
2. Albánia 7 5 0 2 11-6 15
3. Lengyelország 7 4 2 1 24-8 14
4. Magyarország 7 3 1 3 12-11 10
5. Andorra 7 1 0 6 4-19 3
6. Liechtenstein 7 0 0 7 12-29 0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?