banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kovács István és a magyarok gyalázása miatt büntették meg a Dinamót

Szurkolóik magyarellenes megnyilvánulásai miatt büntette meg a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) a Bukaresti Dinamo csapatát. A szankció szerint a fővárosi gárda szurkolói nem vehetnek részt csapatuk következő két idegenbeli bajnoki mérkőzésén. A belügyi  klubra 15 ezer lej bírságot is kiróttak.

Az incidens a hétvégi bajnoki fordulóban történt, amikor a Dinamo az Astra Giurgiu otthonában lépett pályára. A mérkőzést a nagykárolyi Kovács István magyar nemzetiségű bíró vezette, akinek az egyik döntésével nem értettek egyet a szurkolók, és ekkor magyarellenes rigmust kezdtek skandálni. 

Az indulatok még jobban elszabadultak, amikor Kovács István második sárgalapját is kiosztotta Cosmin Mateinak, a Dinamo csapatkapitányának, mert megtapsolta a magyarokat pocskondiázó szurkolókat.

A döntés előtt Dumitru Dragomir, a LPF elnöke figyelmeztette a csapatokat, hogy ezentúl szigorúan büntetni fogják a rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokat. Dragomir olyan drasztikus bírságokat helyezett kilátásba, amelyek következtében akár csődbe is mehetnek a klubok, ha nem tudják fegyelmezni, és sportszerű viselkedésre bírni szurkolóikat.

Kimaradt?