Augusztus elsején veszi fel Erőss Zsolt nevét a csíkszeredai sportcsarnok

Már csak a csíkszeredai városi tanács beleegyezése szükséges ahhoz, hogy Erőss Zsolt nevét viselje a helyi sportcsarnok. A névadó ünnepséget a Csíkszeredai Városnapok nulladik napjára, augusztus elsejére tervezik.

Az ötlet Ráduly Róbert Kálmán polgármestertől ered, aki a májusban, Csíkszeredában tartott RMDSZ-kongresszuson vetette fel az elképzelést, hogy a Himalájában elhunyt csíkszeredai születésű hegymászó nevét viselje a 2011-ben elkészült és átadott csíkszeredai sportcsarnok.

„A kongresszust követő napokban már elküldtük a javaslatot a Hargita megyei Névvéleményező Bizottsághoz, ahonnan az indoklás vizsgálata után engedélyt adtak arra, hogy Erőss Zsoltról nevezzük el a sportcsarnokot. A soron következő, júliusi tanácsülésen ennek következményeként a napirendi pontok között ott lesz a névadás is” – számolt be a maszol.ro megkeresésére Ráduly Róbert Kálmán.

Az elöljáró azt is elmondta, hogy augusztus elsejére, a Csíkszeredai Városnapok nulladik napjára tervezik a névadó ünnepséget, amelyet a városháza az Erdélyi Kárpát Egyesület társszervezésében tartana meg. Ebből az alkalomból tartanak egy Erőss Zsolt emlékestet is a névadó ünnepséget követően.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?