Július 24. után dönt az UEFA a Steaua BL-indulási jogáról

Két hét múlva dől el, hogy indulhat-e a labdarúgó Liga 1-et fölényesen megnyerő Bukaresti Steaua a Bajnokok Ligája 2013-2014-es idényében, ugyanis ekkor hoz ítéletet az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) abban a két fegyelmi eljárásban, amelyet a román katonacsapat és a Besiktas Isztambul ellen indított.

Mindkét egyesület június 21-én, az UEFA Nyon-i székházában adhatja elő azokat az érveket, amelyek alapján azt reméli, hogy a nemzetközi szövetség mégis engedi indulni a legrangosabb kupasorozatban.

Mint korábban írtuk, a Legfelsőbb Bíróság 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Gigi Becalit, a Steaua tulajdonosát, akit megvesztegetés és okirat-hamisítás miatt találták vétkesnek. Becali 2008-ban 1,7 millió eurót ajánlott fel a Kolozsvári U csapatnak, hogy „raboljon pontot” a Kolozsvári CFR-től, mert akkor a Steaua nyert volna bajnoki címet, és felkerülhetett volna a Bajnokok Ligája főtáblájára. Végül a CFR nyert, de az ügyészek elfogták Becali megbízottját, és lefoglalták a pénzt. A bírósági ítélet nyomán az 1,7 millió euró végleg az államé marad.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?