Erőss Zsolt felesége nem hozatná haza férje holttestét

Erőss Zsolt felesége nem szeretné hazahozatni férje holttestét. Szerinte nem változtatna a helyzeten, ha hazai földbe temetnék – írja a Bors.

Mint beszámoltunk róla, nem keresik tovább a csíkszeredai alpinistát és mászótársát, Kiss Pétert, akik a 8586 méteres Kancsendzönga sikeres megmászása után tűntek el hétfőn. A hegymászók három éjszaka után, amelyet 8000 méter felett tölthettek, biztosan nincsenek életben.

"A tapasztalat azt mutatja, hogy az így eltűntek felszerelései közül kerül néha elő valami esetleg tíz, húsz, harminc év múlva, amikor egy gleccser kidobja. Testre nem emlékszem, hogy lett volna rá példa. És ha előkerülne, én akkor sem engedném, hogy hazahozzák. Nem hiszem, hogy bármit is változtatna a helyzeten, ha hazai földbe temetnénk Zsoltot. Inkább maradjon a jég örök birodalmában" – mondta a Borsnak Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda, aki maga is alpinista.

A lap úgy tudja, Erőss Zsolt Ausztriában kötött biztosítást, de a szerződés hatezer méter felett történő baj esetén nem fizet. "Ott és a világon mindenhol csak hatezer méterig érvényesek ezek az életbiztosítások. Addig viszont teljeskörűen. Ebben az is bennefoglaltatik, hogy ha valakit baleset ér, akkor helikopteres mentés indul érte, és teljes orvosi ellátás is jár. E fölött a ritka levegő miatt a helikopter már működésképtelen" – magyarázta Erőss felesége.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?