Nagy nehézségek árán jutott a nyolcaddöntőbe Simona Halep Cincinnatiban

Bejutott Simona Halep a 2 944 486 dollár összdíjazású cincinnatii (Ohio) keménypályás WTA-torna nyolcaddöntőjébe, miután szerdán nagy nehézségek árán 3:6, 7:5, 6:4-re legyőzte az orosz Jekatyerina Alekszandrovát.

Halep, aki 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is döntőt játszott Cincinnatiben, 2 óra 2 perc alatt győzött egy olyan mérkőzésen, amelyen játéka messze elmaradt a tőle megszokott színvonaltól.Miután a torontói negyeddöntőben sérülés miatt visszalépett, Halep mereven kezdte a mérkőzést, amit a nagy erővel szerváló, agresszívan játszó orosz játékos ki is használt, 2:2-nél brékelt és ez végigvitte a játszmán, a végén ismét brékelt és 6:3-ra nyert.

Alekszandrova ott kezdte a második szettet, ahol az elsőt abbahagyta, és újabb két gémet nyert. Halep megrázta magát, egyenlített, 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, itt Halep brékelt és kiszerválta a játszmát.

A döntő szett elején Jekatyerina 0:1-gyel, majd 1:2-vel ment, amikor Halep brékelt, majd 3:2-re átvette a vezetést. Alekszandrova visszabrékelt és 3:4-re fordított, ám Halep versenytapasztalata érvényesült, türelmesen játszott, megvárta, míg Jekatyerina sorra elrontja a pontokat, brékelt ismét, és 6:4-gyel lezárta a meccset.

Alekszandrova 12 ászt ütött a találkozón, 8 kettős hibát vétett, Halep csak 3 ászt ütött, de csak 2 kettőshibát követett el. Az orosz játékos sok, 35 nyerőt ütött a Halep 9 winnerjével szemben, viszont rengeteget, 51-et hibázott, míg Halep 29 ki nem kényszerített hibát vétett. Ritka, hogy a győztes játékos kevesebb pontot nyert, mint a vesztes, 94-95.

Halep ezzel bebiztosított magának egy 30 330 dolláros csekket és 105 WTA pontot, és a következő fordulóban a Madison Keys (USA) - Darija Kaszatkina (Oroszország) párharc győztese ellen játszik.

Kapcsolódók

Kimaradt?