Műkorcsolya-Eb: Julia Sauter a 14. helyen végzett, edzője élő adásban „öntötte ki a bilit”

A Romániát képviselő Julia Sauter a 14. helyen végzett a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon. 

A német-román kettős állampolgársággal rendelkező sportoló és edzője, a többszörös román bajnok Marius Negrea a lihegőben várt Sauter jegyére, amikor a a román edzőből kiltört az utóbbi évek alatt felgyűlemlett keserűség. (a fenti felvétel 7. perce után hallható)

„Üdv mindenkinek otthon. Semmilyen támogatást nem kaptunk. Hátha meghallja valaki és megsegít, márciusban ugyancsak saját költségünkre utazunk a Japánban megrendezendő világbajnokságra” – mondta Negrea, aki 1992-ben és 1994-ben is képviselte Romániát az olimpiai játékokon.

A 21 éves Julia Sauter a németországi Weingartenben látta meg a napvilágot. Nem találtunk arra vonatkozóan információt, hogy szülei esetleg Romániából vándoroltak volna ki. Ifiként még német színekben versenyzett, majd 2013-ban országot váltott. Azóta Romániát képviseli nemzetközi versenyeken. Az interneten fellelhető adatok szerint Sauter egy regensburgi hotelben dolgozik recepciósként, hogy a mókorcsolyázással járó költségeket fedezni tudja, ugyanis a román szakszövetségtől sem ő, sem edzője semmilyen támogatást meg kapnak.

 

Kimaradt?