Visszavonult a turnézástól az Aerosmith

Búcsúturnéja folytatására készült a legendás amerikai Aerosmith rockegyüttes, de sajnos kénytelenek lemondani az Egyesült Államokba tervezett koncertjeiket.

Közösségi oldalukon péntekről szombatra virradóan jelentették be a szomorú hírt. Mint magyarázták, azért kénytelenek visszavonulni a színpadról, mert frontemberük, Steven Tyler hangszálai nem épültek fel a tavalyi sérülés óta. Egy fellépés során sérült meg, akkor még bízott benne, hogy gyorsan felépül és ismét koncertezhetnek. Az elmúlt hónapok során azon dolgozott, hogy hangját helyrehozza, de sajnos ez nem sikerült.

Steven Tyler hangja nem jött helyre, vége az Aerosmith koncerteknek | Fotó: Aerosmith/Facebook

„Meghoztunk egy szívszorító és nehéz, de szükséges döntést – testvérekként –: visszavonulunk a turnézástól” – jelentették be, felidézve, hogy 1970-ben „pattant ki a szikra”, amiből Aerosmith lett. A rajongóknak köszönhetően a láng több mint fél évszázadon át égett, a rajongóknak köszönhetően írhattak rock and roll történelmet. „Megtiszteltetés volt” – fogalmaztak, köszönetet mondva mindenkinek.

A rockműfaj egyik legnagyobb együttese tavaly jelentette be, hogy búcsúturnéra készül. Összesen 40 fellépést terveztek az Egyesült Államokban, de Tyler sérülése miatt végül csak hármat tudtak megtartani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?