Emmy-díjat kapott Elton John – Ezzel csatlakozott a sztárok egy nagyon exkluzív klubjához

A legendás zenész, Elton John csatlakozott azon művészek igen exkluzív klubjához, akik elnyerték a négy legnagyobb amerikai művészeti díjat: az Oscar-díjat (film), a Tony-díjat (színház), a Grammy-díjat (zene) és az Emmy-díjat (televízió), amelyet hétfő este kapott egyik utolsó koncertjéért – számolt be az AFP alapján az Agerpres.

A brit sztár a 19., akinek sikerült ez a kivételes teljesítmény, amelyet EGOT-nak neveznek a díjak – Emmy Grammy Oscar Tony – kezdőbetűi alapján. Olyan sztárok szerezték meg még az EGOT státust, mint Audrey Hepburn, Whoopi Goldberg, Mel Brooks, John Legend és Viola Davis.

Fotó forrása: Wikipedia CommonsA 76 éves Elton John, aki hétfő este nem volt jelen Los Angelesben a 75. Emmy-díjátadó ünnepségen, a legjobb élő előadásért járó díjat a 2022. november 20-án ott adott búcsúkoncertjéért kapta. Az Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium egy extravagáns búcsúkoncert volt Észak-Amerikában a Farewell Yellow Brick Road világkörüli turnéja részeként, ez egy ötéves időszak alatt 328 koncertből álló maratoni fellépés-sorozatot jelentett, és közel 1 milliárd dolláros bevételt hozott.  Tudtuk, hogy ez történelmi jelentőségű lesz, mert ez volt Elton utolsó koncertje Észak-Amerikában – mondta Ben Winston producer az Emmy-díjátadó színpadán. De „nem tudtuk, hogy ami történelmi lesz, az egy olyan ember győzelme is lesz, aki feltalálta életünk összes filmzenéjét, az emberé, aki oly sokat tett a társadalomért, az egyik hősünké, nem tudtuk, hogy EGOT-ot fog nyerni” – tette hozzá.

2022. november 20-án, vasárnap Elton John több mint 140 000 rajongó előtt adta utolsó észak-amerikai koncertjét a Dodger Stadionban Los Angelesben, abban a városban, amely fél évszázaddal ezelőtt hozzájárult világkarrierjének elindításához. Ennek a baseballstadionnak a színpadán, amely 1975-ben két legismertebb fellépésének adott otthont, egy „nagyon különleges, nagyon érzelmekkel teli” estén adott koncertet, amelyet a Disney+ élőben közvetített. Világkörüli Búcsúturnéja tavaly júliusban Stockholmban ért véget. Elton John már két Oscar-díjat nyert Az oroszlánkirály (1994) és a Rocketman (2019) című filmek eredeti dalaiért, egy Tony-díjat a 2000-es Aida című előadásáért és öt Grammy-díjat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?