Visky András és Vida Gábor is Térey-ösztöndíjat kapott

Döntés született a A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által működtetett Térey János alkotói ösztöndíjakról. A középgenerációs alkotók munkáját segítő irodalmi ösztöndíjat idén harmincan kaphatják meg.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) által működtetett Térey János alkotói ösztöndíj bizottságának állandó és esetileg felkért tagjai döntöttek az idei ösztöndíjasok személyéről. A bizottság tudomásul vette az ösztöndíj pénzügyi lehetőségeiről szóló beszámolót: mivel az ösztöndíjak mértéke inflációkövető, a fenntartásra szánt keret viszont évek óta nem változik, az idén a korábbi években megszokottól eltérően a szabályzatban meghatározott legkevesebb, harminc szerződés megkötésére nyílik lehetőség. Emiatt a bizottság azt a döntést hozta, hogy idén a minőségi megfontolások mellőzésével nem ítél meg ösztöndíjat azoknak az alkotóknak, akik más, hasonlóan központi költségvetési forrásból finanszírozott, nagyobb összegű, életjáradék-szerű havonkénti kifizetésben részesülnek.

A bizottság döntése alapján a Térey János irodalmi alkotói ösztöndíjat idén Bánki Éva, Barnás Ferenc, Bartis Attila, Cserna-Szabó András, Falcsik Mari, Farkas Wellmann Endre, Győrffy Ákos, Hász Róbert, Háy János, Jenei László, Kollár Árpád, Kürti László, Lackfi János, Láng Zsolt, László Noémi, Lőrincz P. Gabriella, Majoros Sándor, Muszka Sándor, Orcsik Roland, Papp András, Solymosi Bálint, Szabó Róbert Csaba, Szálinger Balázs, Szilasi László, Szöllősi Mátyás, Terék Anna, Varró Dániel, Vida Gábor, Visky András és Vörös István kapják meg.

A Térey János-ösztöndíj egy magyar irodalmi alkotói ösztöndíj, amit a Petőfi Irodalmi Múzeum indított el 2020-ban, hogy a 35 és 65 év közötti, magyar nyelven alkotó szerzők számára nyugodtabb alkotói körülményeket biztosítson.

(Nyitókép: Parókia.hu)
N16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?