Valamennyi riporterétől megválik a National Geographic

Ráadásul a jövő évtől megszűnik a népszerű folyóirat árusítása az amerikai újságos standokon.

Valamennyi egyesült államokbeli riporterétől megválik a National Geographic, írja a Washington Post alapján a hotnews.ro. A leépítés 19 munkatársat érint. Az elbocsátott munkatársakat nem mesterséges intelligencia fogja helyettesíteni, a cikkeket szabadúszó újságírók írják majd, s szerkesztők gondozzák a szövegeket.Fotó: Facebook/National Geographic

A világhírű folyóirat jelenlegi tulajdonosa, a Disney csoport, takarékossági megfontolásból döntött így. Ugyancsak a takarékosság jegyében, 2024-ben a National Geographic már nem lesz kapható az amerikai újságos standokon.

Chris Albert, a National Geographic szóvivője elmondta, hogy az elbocsátások ellenére, a folyóirat továbbra is havi rendszerességgel jelenik meg. A más országokban működő szerkesztőségeket a mostani leépítés nem érinti.

A National Geographic 1888 óta jelenik meg folyamatosan, kezdetben az Amerikai Földrajzi Társaság kiadványa volt. Népszerűsége csúcsán a 80-as években volt, amikor 13 millió előfizetővel rendelkezett az Egyesült Államokban, s további pár millióval más országokban. 2022 végén 1,8 millió előfizetője volt, amivel továbbra is a világ legolvasottabb magazinjai közé tartozik.

A román nyelvű kiadás 2022 elején szűnt meg, mivel veszteséges volt. A magyar nyelvű National Geographic továbbra is megjelenik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?