Alina Gorghiu: elbocsátás és bércsökkentés sem lesz a közszférában

Álhírnek nevezte a szenátus ügyvivő elnöke, Alina Gorghiu azt az információt, amely szerint a kormány a közalkalmazottak létszámának csökkentését vagy bérük lefaragását tervezi.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) politikusa azt mondta, a kormánynak nem áll szándékában sem a közalkalmazotti bérek, sem a dolgozói létszám csökkentése. Gorghiu szerint kiragadták a kontextusból az egyik miniszter nyilatkozatát, így kezdett el terjedni ez az „álhír”. Rámutatott, Nicolae Ciucă miniszterelnök csak azt kérte a tárcavezetőktől, hogy április 12-14-éig ismertessék a nem létfontosságú kiadások mérséklésére irányuló intézkedéseket, ezek között azonban nem szerepelhet sem a bérek, sem a beruházási kiadások lefaragása.Alina Gorghiu | Fotó: Agerpres

A házelnök leszögezte, nem fog megismétlődni az a több évvel ezelőtti forgatókönyv, amikor megszorító intézkedéseket vezettek be Romániában. A költségcsökkentő intézkedésekre azért van szükség, hogy az ország tudja tartani a költségvetési hiánycélt.

Adrian Câciu pénzügyminiszter a múlt héten jelentette be, hogy a vártnál kisebb költségvetési bevételek miatt 20 milliárd lejjel kell csökkenteni idén az állami kiadásokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?