Új helyszínen újra megszervezik Kolozsváron az Adventi Könyvvásárt

Két év kihagyás után az erdélyi magyar könyvkiadók a hétvégén ismét megtartják az Adventi Könyvvásárt Kolozsváron – írták a szervezők a közösségi médiában.

A nyolcadik alkalommal megrendezendő vásár csütörtökön 11 órakor nyílik a Vallásszabadság Házában, majd december 8–11-én nap közben 10 és 20 óra között várják a könyvbarátokat.

Hogy a kisgyerekesek is eljussanak a könyvbemutatókra, illetve nyugodtan csemegézzenek a kiadványokból, a földszinten Napsugár Játszóház lesz, Szabó Kinga játszóházvezetővel. Csütörtökön és pénteken 17 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 15 és 18 óra között a szervezők szeretettel várják az óvodás és kisiskolás gyerekeket vidám kézimunka-foglalkozásokra, adventi készülődésre és játékra.

Fotó forrása: az esemény Facebook-oldala

A négynapos rendezvényen 250 négyzetméteren, kilenc standnál több ezer kiadványt kínálnak megvételre. A vásárt délutánonként könyvbemutatók és zenés est színesítik, több erdélyi szerző új kiadványait mutatják be.

A könyvvásár ideje alatt a földszinten berendezett Napsugár Játszóházban gyerekfoglalkozásokat tartanak. Az adventi könyvvásárt az IDEA Könyvtér és az Exit Kiadó szervezi a Napsugár Kiadóval együttműködve.

A szervezők idén sem feledkeztek el a tomboláról: akik 100 lej feletti értékben vásárolnak könyvet, megnyerhetik a 20, egyenként 150 lejes könyvcsomag egyikét. A sorsolásra a vásár utolsó mozzanataként, vasárnap este 18 órától kerül sor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?