Magyar nyelvű könyvek is jelen vannak a kolozsvári Gaudeamus Könyvvásáron

Szerdán nyílt és vasárnap, április 17-én estig látogatható Kolozsvár főterén a 21. Gaudeamus Könyvvásár, amelyen 60 kiadó és könyvterjesztő vesz részt. A magyar nyelvű kiadványok az Idea Könyvtér standján vannak jelen.

A Román Közszolgálati Rádió és a kolozsvári polgármesteri hivatal támogatásával megszervezett könyves eseményre naponta 10 és este 8 óra között lehet ellátogatni, de a standok kínálata online is böngészhető.Fotók: Emil Boc polgármester Facebook-oldala

A vásár keretében naponta számos könyvbemutatót, író-olvasó találkozót szerveznek az itt olvasható program szerint. Az események élőben követhetőek, illetve visszanézhetőek a könyvvásár honlapján.

Az erdélyi magyar kiadványokat forgalmazó Idea Könyvtér első alkalommal van jelen a vásáron, ahol a magyar nyelvű újdonságok mellett néhány román fordítást is kínálnak, például az Exit Kiadó két nyelven megjelentetett köteteit, Papp Annamária és Rohonyi D. Iván az 1944. június 2-i állomás környéki bombázásról szóló Megsebzett Kolozsvár (Clujul rănit) című albumát, valamint a Dr. Hintz Györgyné Boros Ella kolozsvári műkedvelő fényképész hagyatékát bemutató Belső képek (Imagini interioare) című kiadványt Blos-Jáni Melinda szerkesztésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?