SepsiBook: Sepsiszentgyörgyön is meghonosítják a könyvvásárt

Kortárs irodalmi fesztivált és könyvvásárt szerveznek májusban Sepsiszentgyörgyön. Háromszéken első alkalommal szerveznek ilyen jellegű rendezvényt, értékteremtő, magyar és román nyelvű irodalmi-zenei programokkal, interaktív foglalkozásokkal szeretnék megszólítani a helyi, az erdélyi és romániai közönséget, jelentették be szerdán a kezdeményezők.

A SepsiBook első kiadása kiemelten a gyermek- és ifjúsági irodalomra helyezi a hangsúlyt, de a vásár kínálata és a kísérőprogramok minden korosztálynak szólnak. A rendezvény a Sepsi Arénában zajlik május 26. és 29. között és ez idő alatt a szervezők a kisvonattal és további buszjáratokkal is biztosítják a szállítást a helyszínre.Fotó: Pexels

Szonda Szabolcs, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója, a SepsiBook programfelelőse szerint játékos, kreatív, barátságos, családias rendezvényt terveznek. A programban író-olvasó találkozók, rendhagyó irodalomórák, tematikus beszélgetések, gyermek- és ifjúsági irodalmi találkozók, irodalmi vonatkozású koncertek, verses-zenés előadások egyaránt szerepelnek. „Az a célunk, hogy minden generáció számára élménnyé tegyük az olvasást, a könyves találkozásokat. Az időzítés sem véletlen: az iskolai ballagások és évzárók idejére ütemeztük a rendezvényt, a SepsiBook jó alkalmat kínál gyerekeknek és szülőknek egyaránt, hogy kedvezményes áron beszerezzék a vakációs olvasmányokat” – emelte ki Szonda Szabolcs.

A SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kovászna Megye Tanácsa, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezi. Antal Árpád polgármester az esemény kapcsán rámutatott: „Sepsiszentgyörgy erőssége a kulturális vitalitás, a könyvvásárral egybekötött kortárs irodalmi fesztivál pedig hiánypótló szerepet tölt be rendezvénypalettánkon. Önkormányzatként kiemelten támogatjuk a fiatalok olvasóvá formálását, ezt a szerepet tölti be a megyei könyvtárral közös Könyvkelengye programunk is, most pedig a SepsiBook keretében a 18 év alatti korosztályt külön is megszólítjuk”.

Tamás Sándor háromszéki tanácselnök kifejtette: „Háromszéknek mindig volt, és most is erős a szellemi-kulturális kisugárzása. Szükség van értékteremtő, közösségépítő eseményekre, olyan identitáserősítő és szellemi-kulturális frissességet is hozó rendezvényekre, amelyek új lendületet adnak a mindennapokhoz.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?