Tizenkilencedik évadát kezdi az M Studio: új produkciókkal és nemzetközi projektekkel is készülnek

Két új bemutatóval gazdagodik az M Studio repertoárja a 2023–2024-es évadban. Szeptember és október folyamán fesztiválokon és hazai turnékon vesz részt a társulat, illetve lesz szabadtéri FIRE FLOW és sor kerül az első a Beyond Front@: Bridging Periphery - Creative Europe nemzetközi projekt első workshop sorozatára is.

Az M Studio 2023–2024-es évadának első bemutatójára 2023 decemberében kerül sor Ermira Goro koreográfiájában. A DV8 Physical Theatre volt előadója már rendezett a társulatnál 2019-ben. Az évad második bemutatója 2024 tavaszán lesz. Az előadás koreográfusa az ír származású Eoin McDonncha. A fiatal táncos neve szintén ismerősen cseng a hazai közönség számára, hiszen a Frená_Ák Társulat produkcióinak gyakori közreműködője, előadója. Ez alkalommal nem táncosként, hanem koreográfusként fog bemutatkozni a sepsiszentgyörgyieknek.Fotó: Toró Attila

Szeptember folyamán három alkalommal is játsszák a FIRE FLOW tűzzsonglőr produkciót, Andrei Oțetaru koreográfiájában. Az előadásokra a Bodok szálló parkolójában kerül sor: szeptember 7-én és 27-én 21 órától, illetve szeptember 14-én, a PulzArt Kortárs Összművészeti Fesztivál keretében 20:30-tól. A társulat ugyanakkor két beltéri előadással is várja a nézőket: az Andrea Gavriliu koreográfiájában készült Pam param előadásra szeptember 12-én, illetve a Simona Deaconescu rendezésében bemutatott Morix 508 produkcióra 18-án. A hónap végén, szeptember 30-án a LIFT produkcióval vesznek részt a XII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon.

Vendégjátékok Olténiában és Máramarosban

Októberben kerül sor a Román Nemzeti Kulturális Alap támogatásában szervezett nemzeti, mobilitási projekt folytatására, melynek keretében három fiatal romániai koreográfus előadását mutatják be olyan városokban, ahol nem jellemző a kortárs táncszínházi előadások jelenléte. A hónap folyamán a craiovai Marin Sorescu Színházban játsszák a Pam param előadást, Nagybányán pedig a Pam param, A lecke és az Are we human or are we dancers? produkciókat mutatják be.

Szintén októberben kerül sor a Beyond Front@: Bridging Periphery Creative Europe nemzetközi project első programsorozatára is Sepsiszentgyörgyön. A résztvevők egy intenzív workshop sorozat keretében a kulturális menedzsment elméletének és gyakorlatának alapjaival ismerkedhetnek meg. A workshopok mentorai nemzetközileg elismert szakemberek: Szabó György, a Trafó Kortárs Művészetek Házának menedzsere, Mirna Zagar, a zágrábi Dance Week Festival művészeti igazgatója illetve Simona Deaconescu koreográfus, a Tangaj Collective alapítója és művészeti vezetője, valamint a BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival alapítója.Fotó: Toró Attila

Októberben egy alkalommal lesz látható a FIRE FLOW előadás: 10-én 21 órától a Főtéren. A táncstúdióban a LIFT előadást 8-án, és a romeo@julia.com produkciót 14-én a Tamási Áron Színház miniévadának keretében, 15-én pedig a D-butan-T Fesztiválon tekintheti meg a közönség. Október 29-én a társulat az Are we human or are we dancers? előadással vesz részt a XIV. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon, Gyergyószentmiklóson.

Az M Studio sepsiszentgyörgyi előadásaira jegyek már kaphatók online a biletmaster.ro oldalon illetve személyesen a Központi Jegyirodában.

Kapcsolódók

Kimaradt?