Rómeó és Júlia történetét dolgozza fel Sepsiszentgyörgyön Frenák Pál

A sepsiszentgyörgyi M Studio legújabb bemutatója lesz a FLOW4 Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál nyitóelőadása június 27-én, este 19 órától. Az előadás koncepcióját, koreográfiáját Frenák Pál (Fren_Ák) jegyzi, aki harmadik alkalommal dolgozik együtt a társulattal, közölte az M Studio.

Hasonlóan kezdődik a 2022-es FLOW Fesztivál, mint a 2017-es, ugyanis a harmadik kiadás a To_R produkcióval, Frenák Pál első M Studiós rendezésével startolt. Idén a fesztiválra a romeo@julia.com produkcióval készül az M Studio társulata, amelyben Fren_Ák egy új dimenzióból közelíti meg a klasszikus Shakespeare-i mű alaphelyzetét.

Fren_Ák koncepciója a történet mélyebb rétegeibe kíván hatolni, a drámából a társadalmi ellentétek helyett a szereplők belső vívódásait ragadja meg. A belső, emocionális-érzelmi síkon végbemenő tragédiával foglalkozik, ahogyan a két fiatal saját illúziójának fogságába esik. A rendezőt a felszín alatt húzódó feszültség foglalkoztatja, a két egyén összeütközését mutatja be, akik a fogyasztói társadalom által eltorzított vágyaikba és illúzióikba vannak bebörtönözve. Az ember marionett-bábuként idegenedik el környezetétől, közösségétől, társától és végül önmagától.

Ugyancsak Fren_Ák koncepciójában valósult meg 2018-ban a W_all előadás, amely az M Studio, a Frenák Pál Társulat és a Trafó Kortárs Művészetek Háza koprodukciójában jött létre illetve kettős bemutató keretében Budapesten és Sepsiszentgyögyön is játszották. A Fren_Ák Társulat ugyancsak visszatérő vendég Sepsiszentgyörgyön, az évek során olyan előadásokat hoztak el a helyi közönségnek, mint a nagysikerű InTime, a Birdie, a LUTTE vagy a FaUn, illetve 2021 novemberében a CAGE produkció online vetítésére is sor került.

A romeo@julia.com előadást Balázs Judith, Deák Zoltán és Veres Nagy Attila táncolják. A koncepció és a koreográfia Fren_Ák munkája, az alkotói asszisztens Eoin Mac Donncha, a zenei koncepció Halász Gáboré, a szcenográfia Victoria Frenák munkája, a díszletkivitelező Zoltai György, a marionetteket és maszkokat Majoros Gyula készítette. Az előadás létrejöttét Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap (AFCN) és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

A bemutató június 27-én, este 19 órától kezdődik a Háromszék Táncstúdióban. Az előadásra a www.biletmaster.ro oldalon illetve a Központi Jegyirodában kaphatók jegyek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?