KultúrPark Sepsiszentgyörgyön: nyáresti zenés piknikezések

Megújuló formában, családbarát tartalmakkal jelentkezik idén a sepsiszentgyörgyi KultúrPark. A rendezvénysorozat július 17-e és 26-a között kerül sor a sepsiszentgyörgyi ’56-os emlékparkban, a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán. Idén a szervezők piknikes hangulatú rendezvényre várják a résztvevőket, akiktől azt kérik: vegyék elő pokrócukat, készítsék össze piknikkosarukat, és vigyék magukkal a család apraját-nagyját.

Az idei KultúrParkot nyitó eseményre július 17-én, hétfőn kerül sor. Az első alkalom főleg a rajzfilmkedvelő közönséget célozza. A csíkszeredai Mesehetes zenekar rajzfilmek zenéit hozza el majd a koncert után a klasszikus rajzfilmekért rajongó közönség számára levetítik az 55 éve készült Mézga család című rajzfilmsorozat egyes epizódjait.

Fotó: Kónya Ádám Művelődési Ház

A KultúrParkos piknik hangulat július 19-én, szerdán folytatódik amikor a jazz zene kerül a főszerepbe. Ezúttal a 16. sepsiszentgyörgyi Jazz és Improvizációs Tábor tanárainak koncertje szolgáltatja a minőségi zenés hangulatot és tartalmas szórakozási lehetőséget. Ezt követően július 22-én, szombaton egy zenés-improvizációs show-val lép színpadta Opra Monica és a Kaboom csapat a marosvásárhelyi Incubator 13-tól.

Fotó: Kónya Ádám Művelődési Ház

A sepsiszentgyörgyi KultúrPark sorozat július 23-án, vasárnap folytatódik, amikor ismét a jazzé és a játékos zenei improvizációé a főszerep. A Jazz és Improvizációs Táborban résztvevő diákok mutatják meg tehetségüket, mindezt közvetlen, piknikes hangulatban. A KultúrPark idei kiadása július 26-án, szerdán egy különleges összművészeti eseménnyel és tűz show-val ér véget.

A Föld Szint - Linolove nevet viselő audiovizuális műhelymunkáján a zenei improvizációk és a linómetszés technikája kerül előtérbe. A zenészek meditatív muzsikát játszanak olyan hangszerekkel, mint handpan, tank drum, djembe, cajon, cowbell, kalimba, chime, didgeridoo, bongo. Ez a muzsika felszabadítja az aktív kreatív akaratot, amit monotípia és linómetszet készítésben lehet kamatoztatni. Az esemény zárásaként Kónya Ütő Bence színművész, azaz KÜB_BEAT szolgáltatja a zenét, végezetül egy emlékezetes tűzzsonglőr show-ra kerül sor sötétedés után.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?