Nagyszabású népzene- és néptánctalálkozóra készülnek Sepsiszentgyörgyön

Két év szünet után újra megrendezik a Népzene- és Néptánctalálkozót (NNT) november 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány közös rendezvénye idén harminckettedik kiadásához érkezik.

A rendezvény fő programsorának idén is a Sepsi Aréna ad otthont november 12-én, szombaton, ahol a szervezők gazdag kínálattal várnak minden korosztályt. Színvonalas gálaműsorok keretében néptáncosok és népzenészek több generációja lép színpadra – írja közleményében a szervező Háromszék Táncegyüttes. Közölték, az arénában megszervezik a 8. Székelyföldi Legényesversenyt, lesz viseletbemutató, tánc- és énektanítás, filmvetítés, hangszersimogató, fotósarok és fotókiállítás is.

Mint írják, ígéretes koncertekre lehet számítani, egyebek mellett a Rendek között, vonók mögött népzenei koncertre, valamint Paár Julcsi és zenekara fellépésére várják az érdeklődőket. A délelőtti órákban gazdag gyermekprogrammal készülnek. 14 gyermek-néptáncegyüttes és közel 400 fiatal mutatkozik be az Aréna nagyszínpadán, ezen kívül érdekes gyermekfoglalkozásokkal, kézműves vásárral és számos egyéb programmal várják a kicsiket és nagyokat az Arénába.

A rendezvény kiemelt meghívottja a Duna Művészegyüttes, a társulat két előadással gazdagítja a 32. NNT programját. November 11-én, pénteken 19 órától a Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című produkciójukat mutatják be a Tamási Áron Színházban, míg másnap, november 12-én 20 órától a Sepsi Arénába várják a nézőket a Szerelmünk, Kalotaszeg című táncszínházi előadásukra.

Az Arénához óránként ingyenes autóbuszjárat indul – közölték a szervezők.

A rendezvény teljes programja és a jegyárak ITT érhetők el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?