Szombaton ismét versenybe száll Koszika és a Swing á la Django A Dalban

Szombaton tartják a magyar közmédia A Dal című műsorának újabb fordulóját, amelyben Koszika és a Swing á la Django is fellép Utazás című dalával. Ez alkalommal a dal akusztikus feldolgozását hallhatja a közönség a Duna TV-n, helyi idő szerint 20 óra 30 perctől. A versenyben részt vevő énekesnő az előkészületekről, az eddigi visszajelzésekről nyilatkozott a Maszolnak.

Koszorus Krisztina elmondta, most próbálnak a hétvégi megmérettetésre. Mivel ezt az akusztikus verziót már játszották januárban, nem volt nehéz felfrissíteni a dal ezen formáját. A hétvégi középdöntőben az akusztikus verzió bemutatása során csatlakozik a csapathoz három fúvós, és lesz a dalban egy csavar, meglepetés.

A dal népszerűségéről az énekesnő elmondta, nézettsége már meghaladta a 110 ezret, ez nagyon jónak számít, emellett sok pozitív visszajelzést kaptak a nézőktől. Hozzátette, a dal akusztikus változata népszerűbb, hiszen az közelebb áll mind a csapathoz, mind az ezt a zenei stílust fogyasztó közönséghez. Koszika azt is elmondta, ha sikeresen veszik az akadályt, és továbbjutnak, a döntőben szimfonikus átiratban szólal meg a dal, ami számukra is izgalmas lehet, hiszen kíváncsiak hogyan hangzik ebben a változatban.

Az énekesnő kérdésünkre válaszolva elmondta, annak ellenére, hogy a dal egy bizonyos nézőrétegnek szóló műfajt képvisel, nagy népszerűségnek örvend, hiszen – mint fogalmazott – egy jól megírt dal áttörheti ezeket a kategorizálásokat és befogadhatóvá válik mindenki számára.

Legutóbb Koszika és a Swing a la Django január 20-án lépett fel Sepsiszentgyörgyön, ahol elhangzott a versenyben lévő Utazás című szerzemény is.Koszika és a Swing á la Django | Fotó: mediaklikk.hu

Koszikát a sepsiszentgyörgyi közönség már jól ismeri. Népzenész család legfiatalabb tagjaként, már kisgyermek kora óta csak a zene érdekelte. Habár szakmáját tekintve klasszikus hegedűművész, leginkább énekesnek vallja magát. Könnyűzenével 2006 óta foglalkozik, számos műfajban kipróbálta magát, mint dzsessz-, latin- és népzene. Illetve a rockopera sem ismeretlen számára, hiszen ő játszotta Gizellát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukcióban. Fellépett már Szlovákiában, Portugáliában, Magyarország különböző területein és Kanadában is. Láthattuk neves nemzetközi fesztiválokon és televíziócsatornákon is. Három alkalommal illették legjobb énekes, legjobb szólista díjjal neves nemzetközi dzsesszfesztiválokon, és volt már az Év Felfedezettje is.

A Swing à la Django együttes egy innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bíró zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a dzsessz és a bossa nova. Ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. A Swing à la Django zenekar tagjai korábban olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Stochelo Rosenberg, Sting, Zubin Mehta, Andrea Bocelli és Roby Lakatos. Felléptek többek között a New York-i Carnegie Hall-ban, a Hong Kong-i operában, a londoni Royal Albert Hallban, a Montreux-i Jazz Fesztiválon és a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztiválon. Sepsiszentgyörgyön és Barssóban is adtak koncertet az elmúlt években.

Koszika a Swing à la Djangó zenekarral 2021-ben Csíkszeredában találkozott először. A találkozót követően született meg a döntés az együttműködésről, aminek az első nagy stációja A Dal című műsor.

Az énekesnő elmondása szerint az elődöntőből nyolc dal jut tovább a végső megmérettetésre. A két elődöntőből három-három dalt a zsűri visz tovább és egy-egy dalt a közönség. Mivel nagy a tét, a közönségnek oda kell figyelnie a szavazás menetére is. A dalra csak a műsor ideje alatt kijelölt időtartamban lehet szavazni sms-ben, telefonhívással és applikáción keresztül, egy telefonszámról legtöbb 20 alkalommal – részletezte Koszika.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?