Ferenczi Kamilla: „Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az otthoni támogatóimtól”

Izgatottan várja az RTL Klub tehetségkutató műsorának, az X-Faktor szombat esti fordulóját Ferenczi Kamilla marosvásárhelyi versenyző. A jubileumi évad legjobb hat versenyzője közé kerülő énekesnő összeszedetten, az előtte álló feladatra koncentrálva küzd azért, hogy hétről hétre bizonyíthasson az élő showban. A marosvásárhelyi lány erről nyilatkozott a Maszolnak.

Hogyan jött a döntés, hogy jelentkezel az idei X-Faktorba?

Mivel művészeti líceumba jártam és tizenkét évig zenét tanultam, úgy gondoltam, hogy az iskolai tanulmányok befejezése után eljött az ideje, hogy  próbára tegyem magam nagyközönség előtt mint énekes.

Hosszú utat tettél meg a verseny kezdetétől, nagyon sok versenyszakaszon kellett átküzdened magad. Milyen érzés a legjobb hat között lenni?

Nagyon jó érzés, már az is segítette az önbizalmamat, amikor az előválogatón a mentorok állva tapsoltak a produkcióm után. Úgy voltam vele, hogy csak az adott pillanatra figyeltem és azt reméltem minden alkalommal, hogy a produkcióm elég lesz a továbbjutáshoz. Amikor bekerültem az élő adásba, hihetetlen öröm töltött el. Most, a harmadik élő show előtt nehezebb feladatok várnak, de a stábnak és a mentoromnak köszönhetően remekül érzem magam.

Hogyan készülsz hétről hétre?

A verseny elején olyan dalokat énekeltem, amelyeket már tudtam. Akkor inkább csak az énektanárral gyakoroltunk az énektechnika javításán, mivel a szöveg már ment. A harmadik élő show előtt picit nehezebb, mert most van először az, hogy két dalt kell bemutatnunk, két produkciót kell színpadra állítanunk. Viszonylag új dalokat választottam, ha ismertem is, nem tudtam olyan szinten őket, mint a repertoáromban lévőket, ezért állandóan gyakorlom a szöveget, figyelek a hangomra.

Milyen műfaj áll közelebb hozzád, milyen típusú dalokat szeretsz?

Fotó: RTL KlubMinden műfajt szeretek, meghallgatok, kivéve a rockzenét, amit nem érzek a magaménak. Ha a dal hozzám szól, megérint, nagyon hamar megtanulom. Sok magyar dalt hallgatok, rapptől elkezdve a nagyívű balladákig, de a magyar népdalok is közel állnak hozzám. Ennek ellenére nagyobb biztonságérzetem van, ha angol nyelven énekelhetek.

Tudsz mesélni egy pozitív élményedről?

A mentorommal való minden találkozás során történik valami pozitív dolog, sőt szerintem csak pozitív dolgok, pozitív energiák vesznek körbe. Leginkább azt tudom kiemelni, hogy kelhetek bal lábbal akkor is, amikor elmegyek próbálni, a zenére tudok koncentrálni. Ezt a mentoromnak, Puskás Petinek is köszönhetem, hiszen mindig ott ül a próbákon és sokszor félszavakból értjük egymást, érződik az összhang közöttünk, érzem a támogatását. Nagyon jó érzés, hogy ebben a stresszes helyzetben egy szuper mentor van mellettem.

Izgulsz a fellépésekkor?

Nagyon izgulok, ezért a pihenő napon, azaz vasárnap egész nap a dalt hallgatom, dúdolom és folyamatosan gyakorlok. Egyébként a felgyűlt feszültséget úgy szoktam levezetni, hogy fellépés előtt a backstage-ben ugrálok, biztató gondolatokat fogalmazok meg magamnak, valamint imádkozom.

A stáb is rengeteget segít nektek. Mit érzékeltek ti, versenyzők ebből?

A stábtagok komolyan odafigyelnek ránk és igyekeznek minél jobb körülményeket biztosítani számunkra. Mivel nagyon sok feladat van egy ilyen produkció körül, igyekeznek minél jobban, hatékonyabban megoldani a felmerülő nehézségeket, odafigyelve arra, hogy mi, versenyzők ne érezzük leterheltnek magunkat.

Érzed a marosvásárhelyiek, erdélyiek támogatását?

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam és kapok mind az otthoni, mind az itteni támogatóimtól. Igyekszem mindenkinek megköszönni a támogatást, ha van idő rá, mindig visszaírok. Ami a kritikákat illeti, eddig csakis építő jellegű kritikákat kaptam, ami megerősített abban, hogy jobb legyek.

Mit üzensz a marosvásárhelyieknek, erdélyieknek?

Köszönöm, hogy ilyen sokan követnek és velem vannak. Nagyon sok erőt adnak nekem ezek az emberek. Remélem, ezen a hétvégén is tudok bizonyítani nemcsak magamnak, hanem a közönségemnek is, hiszen nekik köszönhetően jutottam el eddig.

Az RTL Klubnak, a tehetségkutató műsorának következő élő adását szombat este követhetik az érdeklődők, ahol szurkolhatnak Kamillának a legjobb négy versenyző közé jutásért.

(Címlapkép: X-Faktor/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?