Négy naposra bővül a Festum Varadinumot záró majális

Az idén jubiláló Festum Varadinum fináléja, a Minden Magyar Majálisa négy naposra bővül: május 26. és 29. között a várkertben kínál változatos programokat minden korosztálynak, közölték a szervezők.

A részletes programot Pető Dalma és Pósa Tibor főszervezők csütörtökön ismertették a Bethlen bástyánál, mely egyébként több foglalkozás helyszínéül szolgál majd. Nappal különféle gyerek-, sport- és kulturális programokkal készülnek, míg az esti órákban koncertekkel örvendeztetik meg a nagyváradi és Bihar megyei magyarokat. A hétvége során több mint 50 önkéntes szerveződött össze, hogy a rendezvényt gördülékenyen élvezhessék a helyi magyarok.A szervezők a Bethlen bástyánál, a programsorozat egyik helyszínén ismertették a programot

A kézműves vásárra 30–40 kézműves érkezik többnyire Nagyváradról és Bihar megyéből, de van már jelentkező Kolozsvár környékéről és Székelyföldről is. Az örömfőzés iránt idén is akkora igény mutatkozik, hogy vidéki csapatok is bejelentkeztek. Az óvodai és iskolai programok keretében az elmúlt évekhez hasonlóan lehetőség nyílik a tehetséges gyerekek bemutatkozására, ugyanakkor a pedagógusok számára újdonságként találkozót szerveznek. Ez alkalommal kerül sor a Téglák a Falban című kötet bemutatására is, amely a Bihar Megyei magyar végzős osztályokat fogja össze. Nagyobb hangsúlyt kapnak a sportpogramok: a Nagyváradi Crișul Sportklub több versenysportot is bemutat, illetve piláteszórán is részt lehet venni.

A majálison a környezetvédelemre nevelő gyermekprogramok is helyet kapnak, a Könyvmentők sátra is várja a nagyváradiakat, a Szigligeti Színház Lilliput Társulata Paprikajancsi kalandjait adja elő a gyerekeknek, a Mathias Corvinus Collegium szervezésében pedig az elsőségnyújtás alapjait tanítják meg a nagyobbaknak.

Csütörtökön a nagyváradi születésű Tóth Andi lép színpadra, majd Majka&Curtis nyitja meg a koncertsorozatot. Pénteken Mága Zoltán lép fel, utána pedig a Follow the Flow slágereit élvezheti a közönség. Szombaton a Honeybeast és a Neoton família sztárjai alapozzák meg a hangulatot, vasárnap pedig az Elefánt, a Hiperkarma és a Margaret Islanddel búcsúztatják a május utolsó hétvégéjét. A népzene rajongóinak a Folk délután során a Soroglya húzza majd a talpalávalót, a legkisebbeknek pedig HAHÓ gyerekkoncerttel kedveskednek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?