Hat színházi előadás és egy szimfonikus koncert szerepel a 30. Festum Varadinum műsorán

A Szigligeti Színház hat színházi előadással és egy szimfonikus koncerttel várja a nézőket a 30. Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében, közölték csütörtökön a szervezők.

Május 13-án, pénteken 19 órától a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese a Boldog békeidők című előadásával lép fel a színház nagytermében. Az élőzenés, szerelemmel átszőtt táncelőadáshoz a Tokos zenekar húzza a talpalávalót, Kocsis Enikő és Fitos Dezső, az előadás Harangozó Gyula-díjas rendező-koreográfusai pedig a környék táncaiból inspirálódva idézik meg a 1800-as évek végének és az 1900-as évek elejének pezsgő nagyváradi hangulatát.Boldog békeidők

Vasárnap, május 15-én 18 órától a Friedrich Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című előadását játssza a Szigligeti Társulat, szintén a nagyszínpadon. A Novák Eszter művészeti vezető rendezésében megvalósult produkcióban a társulat összes színművésze szerepel.Az öreg hölgy látogatása

Másnap, 16-án 19 órától a rendezvénysorozat első vendégelőadása, a GG Tánc Eger Ahogy tetszik című táncszínházi előadása lesz látható a nagyszínpadon. Shakespeare egyik legismertebb vígjátékában egymás ellen fordulnak testvérek, fiatalok szerelmesek lesznek egymásba, nevetnek és sírnak, álalakba bújnak, elvesztik majd újra megtalálják egymást, és felbukkan egy szomorú bohóc is, akinek mindenkiről megvan a véleménye. A koreográfiát a Harangozó-díjas Kulcsár Noémi jegyzi.

Kedden folytatódik a vendégelőadások sora az egri Gárdonyi Géza Színház A nagymama című vígjátékával. A bájos történet a kibontakozásig, a boldog befejezésig számtalan kacagtató félreértést, megható fordulatot, bonyodalmat tartogat. Hogy végül sikerül-e kibogoznia a nagymamának a múltból gyökerező, bonyolult szálakat, s hogy végül ki kivel lesz boldog, erről mesél a darab május 17-én 19 órától.A nagymama

Ismét Nagyváradra látogatnak a debreceni Kodály Filharmonikusok május 21-én, szombaton. A Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók koncerttermében 17 órától kezdődő Remény és bizalom című hangversenyen Mozart D-dúr („Koronázási”) zongoraversenye, illetve Dvořak: IX. (e-moll) szimfóniaája („Az Újvilágból”) csendül fel. Vezényel és zongorán közreműködik: Somogyi-Tóth Dániel.

Május 24-én, kedden 19 órától a székesfehérvári Vörösmarty Színház művészei lépnek színpadra Agatha Christie Az egérfogó című alkotásával. A világtól elzárt panzióban játszódó, meglepő fordulatokban bővelkedő krimiben minden és mindenki gyanús.

Huszka Jenő Gül baba című operettjével zárja a Szigligeti Társulat a XXX. Festum Varadinum színházi előadásainak sorát május 29-én vasárnap 18 órától, a nagyszínpadon. A 2021/2022-es évad szilveszteri bemutatója legendás időbe és térbe repíti a közönséget – a török hódoltság korába. A magyar ifjú, Gábor diák leszakít egy rózsát Gül Baba kertjéből, hogy azt kiszemeltjének, Leilának adhassa. Nem tudja azonban, hogy a rózsalopást szigorú törvények büntetik, ráadásul szerelme a nagyhatalmú vallási vezető leánya.

Az előadásokra 25 lejért (erkély), 30 lejért (zsöllye és páholyok második sora) és 40 lejért (páholyok első sora) lehet jegyet váltani. Kivételt képez az Ahogy tetszik című előadás, amelynek jegyárai: zsöllye és páholyok második sora: 20 lej, páholyok első sora: 25 lej, erkély: 15 lej. Diákoknak és nyugdíjasoknak egységesen 20 lej a színházi előadásokra szóló jegyek ára. A Kodály Filharmonikusok koncertjére a belépő 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 20 lej. A hat színházi előadásra Varadinum-bérlet váltható, amelynek ára 120 lej. Jegyek és bérletek kaphatók a színház jegypénztáraiban, illetve online, a szigligeti.biletmaster.ro oldalon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?