Tizedszer lesz HolnapUtán Fesztivál Nagyváradon

A HolnapUtán Fesztivál tizedik kiadására készül a nagyváradi Szigligeti Színház: a jubileumi eseményt április 27. és május 1. között szervezik meg. A programban három ország hat társulatának hét előadását láthatják az érdeklődők, fellép Mácsai Pál is.

Románia, Magyarország és Szerbia kiváló magyar nyelvű társulatai – kőszínházak és független társulatok – vendégszerepelnek Nagyváradon. A kortárs színjátszás legkülönfélébb színeit felvonultató HolnapUtán Fesztivál évfordulós kiadása a házigazda Szigligeti Társulat A tigris című áldokumentarista színházi előadásával nyit, amely már számos hazai és külföldi fesztiválon vendégeskedett.

A fesztivál második napján, április 28-án, 16 órától és 21.30-tól a budapesti Titkos Társulat lép színpadra az Árkádia Színház stúdiótermében Tótferi című előadásával. A Kárpáti Péter által írt és rendezett produkció a népmesékre jellemző fordulatokban gazdag történetet mesél el, Tótferiről, korunk képzeletbeli világhőséről.

Április 29-én, 18 órától a Láthatáron Csoport felnőtteknek szóló interaktív színházi játékát, A megmentőt láthatják az érdeklődők az Árkádia Színház stúdiótermében. Ezt követően, 19 órától a Lars von Trier azonos című filmjéből született Dogville című produkciót mutatja be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház a Szigligeti Színház nagytermében. Ez utóbbi előadást a 18 éven felüliek tekinthetik meg.

Április 30-án szintén a házigazda Szigligeti Társulat készülő produkcióját, Nyikolaj Erdmann Az öngyilkos című tragikomédiáját láthatja a közönség a színház nagytermében.

A fesztivál május 1-én, Mácsai Pál Kossuth- és Jászai-díjas színművész egyéni estjével, az Örkény István életét megidéző, több mint két évtizede töretlen sikerrel futó Azt meséld el, Pista! című produkcióval zárul.

A Bihar Megyei Tanács és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint szponzorok támogatásával megszervezett fesztiválra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro weboldalon. A fesztivál kiegészítő programjainak listája folyamatosan bővül, erről, illetve az előadásokról részletesebben a fesztivál weblapján, a holnaputan.szigligeti.ro címen olvashatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?