Az ember tragédiáját mutatják be Nagyváradon, osztálytermekben is játszanák

Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményéből készült átiratot mutat be a Szigligeti Színház Szigligeti Társulata. Az előadást Tasnádi-Sáhy Péter jegyzi dramaturgként és rendezőként, az alkotócsapat célja pedig, hogy a fiatalok számára tegye hozzáférhetővé a magyar nemzeti irodalom egyik kiemelkedő alkotását.

A színház közleménye szerint a bemutatót március 4-én, csütörtökön 19 órától tartják a Szigligeti Stúdióban.

„Nagyon fontosnak tartottam, hogy az előadás oktatási segédletként működhessen, tehát a mű szerkezete szinte sértetlen, végigmegyünk a 15 színen, illetve a tételmondatok is mind elhangzanak, persze sok helyen egyszerűsítettem, sűrítettem. Ez már azért is szükséges, mert a teljes szöveg 4-4,5 órát követelne magának, mi pedig szeretnénk 80-90 percben elférni” – mondta el a rendező-dramaturg. Tasnádi-Sáhy Péter ugyanakkor hozzátette: „A történelem helyett az emberi viszonyokra igyekeztem áttenni a hangsúlyt, nálunk nem Lucifer, hanem egyértelműen az ember a főszereplő, illetve Madách nőkhöz való viszonya is kapott egy erős, iróniával kezelt idézőjelet.”Fotó: Szigligeti Színház

Játsszák: Kocsis Anna, Tasnádi-Sáhy Noémi, Pitz Melinda, Scurtu Dávid, Szabó Eduárd, Hunyadi István. A díszlet- és jelmeztervező Florina Bellinda Vasilatos, az ügyelő Vajda Zoltán. Az előadást a tervek szerint osztálytermi produkcióként is játszani fogja a jövőben a Szigligeti Színház.

Jegyek a színház Madách utcai jegypénztárában kedden és csütörtökön 10-19 óra között, illetve szerdán és pénteken 13-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt, és a Fekete Sas palotában működő Árkádia jegypénztárban szerdán és pénteken 10 és 13 óra között, valamint egy órával az előadások előtt kaphatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?