Nagyváradon koncertezik Andrea Bocelli

Nagyváradon koncertezik a világhírű tenor, Andrea Bocelli – jelentette be szerdán Alexandru Chira.

A Nagyvárad és környéke idegenforgalmi népszerűsítéséért felelős önkormányzati szervezet, az APTOR igazgatója emlékeztetett arra, hogy a helyi tanács a múlt hónapban hagyta jóvá a Sounds of Oradea (Nagyvárad Hangjai) Fesztivál keretében szervezendő eseményt, de akkor a fellépő nevét nem árulhattak el. Most viszont már nyilvánossá vált: november 17-én, több meghívottal egyetemben Andrea Bocelli koncertezik a Nagyvárad Arénában a harminc éves jubileumi turnéja részeként. „Kétség kívül a legnagyobb művész, aki eddig Nagyváradon fellépett” – mondta Chira.

Az olasz művészt aligha kell bemutatni, hiszen munkássága során több mint 90 millió albumot adott el világszerte, továbbá számos díjat nyert, Grammy és Golden Globe jelöléseket kapott. Legismertebb dalai közé tartozik a Time to Say Goodbye (Con Te Partirò), amelyet Sarah Brightmannel közösen adott elő, valamint az Ave Maria és a Nessun Dorma. „Négy amerikai elnöknek énekelt, fellépett három pápa előtt, énekelt a brit királyi család számára, és most november 17-én, 20 órától a váradiak előtt lép színpadra” – közölte Chira. A koncertre a jegyeket szerda óta árulják a iabilet.ro oldalon, 250, 350, 400, 500 és 1050 lejes áron.

A Bihoreanul beszámolója alapján Chira újságírói kérdésre elárulta, hogy a koncert szervezése 4,6 millió lejbe kerül, amelyből 2,1 milliót a helyi önkormányzat költségvetéséből finanszíroznak, a többit a jegyeladásokból és saját bevételből akarnak fedezni. Szerinte ez a város részéről egy olyan befektetés, amely révén Nagyvárad felkerül a fontos események európai térképére, és előképszíti a „terepet” jövőbeli koncertekhez is, mert ha felépül az új stadion, híres együtteseket szeretnének elhozni a partiumi megyeszékhelyre.

(Nyitókép: Wikipedia)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?