Richard Claydermannal fesztiválozik idén Nagyvárad

A világhírű francia zongoraművész, Richard Clayderman is fellép az idei FestiFall-on, Nagyvárad hagyományos októberi fesztiválján. A város napja október 12-re esik, majd 13. és 15. között három nap és három este a város több pontján szerveznek előadásokat, koncerteket és különböző rendezvényeket.

Fotó: A FestiFall Facebook-oldala/archív felvétel

Alexandru Chira, a szervező APTOR igazgatójának keddi bejelentése alapján minden eddiginél nagyobb lesz az idei városnapok, amelynek fő helyszíne immár hagyományosan a Szent László tér lesz, de a Zöldfa (ma Vasile Alecsandri) utcán, a Görög-Katolikus Püspöki Palotában, a Bémer (Ferdinand) téren és most először az Ezredévi emléktéren (Libertății utca) is lesznek rendezvények. Utóbbi helyszínen a Jazz in the Park szervezőivel együttműködve elsősorban a jazzé lesz a főszerep a Sebes-Körös partján – hazai és magyarországi fellépőkkel –, míg a színház előtti téren elektronikus zenét „kevernek majd” a DJ-k, de ugyanott lesz sátor a gyermekek-foglalkozásokhoz is.

A programcsomagból kiemelendő a spanyol akrobaták fellépése, a Sylphes légibalett előadás, amely az akrobatikát ötvözi a tánccal, a zenével és vetítésekkel. Ez a főtéren lesz október 13-án és 14-én 21.30 órától. Utóbbi napon ugyanott lesz 20.30 órától a drónparádé, de a három nap során lesznek utcai előadások, vásár és kiállításokat is szerveznek majd. 

A Bémer-téren is lesznek események | Fotó: a FestiFall Facebook-oldala/archív felvétel

És persze koncerteket. Fellép többek között a Moonlight Breakfast (október 13., 19.30 óra), Loredana (október 13., 20.30), a NOR (október 14., 18.30) és a Celelalte Cuvinte (október 14., 19.30) is, hogy aztán a zárónapon a Ballade pour Adeline című dalával a világot „meghódító” francia zongoraművész, Richard Clayderman a Nagyváradi Filharmónia művészeinek kíséretével lépjen fel (október 15., 20 óra) a főtéren, de ugyanott lesz aznap 21 órától a franciországi Nouvelle Vague együttes koncertje is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?