Partiumi Magyar Napok: látványos Nox-koncerttel zártak

Látványelemekben gazdag, izgalmas tűzshow-val megfűszerezett előadással lepte meg a közönséget a 22. Partiumi Magyar Napok vasárnapi zárókoncertjén a Nox – közölték a szervezők, akik szerint az utolsó napon is több ezren vettek részt a rendezvényeken.

Az állandó programok mellett meglepetéseket, bűvész előadást és koncerteket tartogatott az érdeklődők számára a 22. Partiumi Magyar Napok utolsó napja Szatmárnémetiben.

Fotó forrása: a Partiumi Magyar Napok szervezői

A vasárnap sport- és szabadidős tevékenységgel indult. A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés második alkalommal szervezte meg a Félmaratonját. Vasárnap délelőtt lehetőség volt a félmaratoni táv lefutására (21,1 kilométer), emellett lehetőség nyílt 5, 10 és 15 kilométeres táv teljesítésére is Szatmárnémetitől Vetésig.

A szatmárnémeti Kossuth-kertben ez idő alatt gyerekprogramok várták a legkisebbeket. Többek között az Iszkiri zenekar szórakoztatta a kicsiket – számoltak be a szervezők.

Délután a Borudvarban kötetlen hangvételű beszélgetésen vitathatták meg a látogatók a számukra fontos kérdéseket elöljárókkal: Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Kereskényi Gáborral, Szatmárnémeti polgármesterével, Maskulik Csabával, Szatmárnémeti városmenedzserével, Kovács Mátéval, Szatmár megye menedzserével, Magyar Lóránd parlamenti képviselővel, valamint Turos Lóránd szenátorral és Vincze Lóránd európai parlamenti képviselővel.

Este a zenéé lett a terep: a Diabolus In Musica alapozta meg a hangulatot, majd a Knock Out, a SunCity Brass mozgatta meg az embereket. „Zárókoncertként pedig a Nox együttes egy fantasztikus koncerttel örvendeztette meg a közönséget, méltó módon lezárva a 22. Partiumi Magyar Napokat” – áll a közleményben.

A Partiumi Magyar Napok szervezője az RMDSZ, az Identitás Alapítvány és Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?