Kiállításmegnyitó és komolyzene a 22. Partiumi Magyar Napok nulladik napján

Az ünnepélyes megnyitón a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép fel, este pedig a Bikini szórakoztatja a szatmáriakat.

A 22. Partiumi Magyar Napok nulladik napja kiállításmegnyitóval indult, hiszen Szatmári Ágnesre, a nagyszerű festőművész, díszlet-és jelmeztervezőre és a csodálatos emberre, mentorra és kollégára emlékeztek a szervezők, a Szatmári Művészeti Múzeum szervezésében. A Szatmárról származó, majd ide visszatérő művész munkáiból nyílt kiállításon, a Művészeti Múzeum tulajdonában lévő alkotások, de a család által hozott festmények és személyes tárgyak is megtekinthetők.A FOURever kvartett | Fotó: Czinzel László

Ezt követően a Dinu Lipatti Filharmónia művészeinek (Kovács Emőke - hegedű, Alina Mija - hegedű, David Budean - brácsa és Dan Cătuna - csellő) FOURever kvartettje örvendeztette meg a közönséget. A kamarazenekat az Alkonyi variációk. A klasszikustól a rockig! című produkciójukat adták elő.

A Partiumi Magyar Napokon már hagyománnyá vált vállalkozó találkozóra is sor került, amelyen a helyi gazdasági élet szereplői a Szatmár megyei elöljárókkal és képviselőkkel közösen vettek részt, mélyrehatóan vizsgálva a helyi gazdasági kihívásokat. A találkozó nem csupán problémákat hozott a felszínre, hanem megoldási lehetőségeket is felvetett.

Csütörtök reggel a gyereké volt a főszerep, akik a Harlekin Bábszínház: Boribon című előadását tekinthették meg a Tűzoltótoronynál, 17 órától pedig a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia várta a vidám társaságot.

A 22. Partiumi Magyar Napok hivatalos Ünnepélyes megnyitójára az Északi Színházban kerül sor, ahol fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese a “Szatmár és Bonchida háromszor” című előadással. Ezzel egyidejűleg a Partium Labdarúgó Akadémia jóvoltából tíz év után újból Szatmárnémeti Olimpia és Ferencvárosi TC öregfiúk mérkőzés a Daniel Prodan stadionban.

Az esti órákban igazi legendák lépnek fel a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren felállított Tarr Beton színpadon, a Bikinit láthatja a közönség.

A 22. Partiumi Magyar Napok részletes programját itt találják.

Kapcsolódók

Kimaradt?