Megkétszereződött a kulturális projektekre szánt támogatás keretösszege

Megduplázta a projektalapú támogatás keretösszegét az országos kulturális alapot felügyelő ügynökség (AFCN) és a most meghirdetett finanszírozási szakaszban összesen 50 millió lejre lehet pályázni.

Aura Corbeanu, az AFCN tanácsának elnöke egy csütörtöki közleményben azt mondta, hogy az infláció miatt emelték meg a támogatást.

Illusztráció | Fotó: Szigligeti Színház

Az ügynökség tájékoztatása alapján az Agerpres azt írta, hogy az első körben tizenkét kategóriában, összesen 44 millió lejt osztanak majd szét. Lehet pályázni többek között képzőművészet, színház, zene, tánc, digitális művészet vagy éppen kulturális oktatás kategóriákban, de alkotói műhelyek támogatására is van lehetőség. Mindegyik kategóriában legfennebb 150 ezer lejt lehet kérni a projektekhez, a pályázó pedig a költségvetés legalább tíz százalékát önerőből kell biztosítania.

Az ötvenmillió lejes keretösszegből fennmaradó 6 millió lejt a hosszú lefutású kulturális programokra szánják. Ez utóbbiakra 200 és 300 ezer lejt lehet kérni és 15 százalékos önrész biztosítása az elvárás.

A pályázatok benyújtására szeptember elseje és szeptember 30. között lesz lehetőség. Ez idő alatt szakemberek jelentkezését is várják, hogy a benyújtott projektek elbírálásában segédkezzenek. Bővebb tájékoztatás elérhető az AFCN honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?