Augusztusban korábban jön a fogyatékkal élők nyugdíja

A fogyatékkal élők nyugdíjának és támogatásainak kifizetése augusztusban korábban történik – jelentette be szerdán Simona Bucura-Oprescu munkaügyi miniszter.

Illusztráció | Fotó: Molnár Boglárka

„Tekintettel az augusztus 12. és 15. közötti, a Szűz Mária mennybevételének ünnepére biztosított szabadnapokra, úgy döntöttünk, hogy a fogyatékkal élők nyugdíjának és támogatásainak kifizetését ebben a hónapban előrehozzuk” – írta a munkaügyi miniszter a Facebookon.

Így azoknak a nyugdíját, akik a postai utalványozás mellett döntöttek, augusztus 1. és 11. között fizeti ki a Román Posta, akiknek pedig bankszámlára folyósítják, azok számláit augusztus 9-én és 10-én töltik fel.

Ugyanakkor a fogyatékkal élőknek járó támogatásokat augusztus 11-én, a határidőnél 4 nappal korábban, az Országos Kifizetési és Szociális Ellenőrzési Ügynökség fogja kifizetni.

A munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint a kártyával rendelkezők esetében, ha a kifizetések eddig 15-én történtek, ebben a hónapban 11-én, a postai utalványok esetében pedig, ha a kifizetések általában 18-tól a hónap végéig történnek, idén augusztusban 11-től lesznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?