Májusban minden hétvégén kolozsvári városnéző sétára hív a Korzo Egyesület

Forrás: képeslapok.wordpress.comA tematikus városnéző sétákat szervező kolozsvári Korzo Egyesület májusban minden hétvégére programmal készül: bemutatják például, hol töltötték szabadidejüket és hol sportoltak száz éve a város polgárai, de felidézik az 1989-es rendszerváltás helyi eseményeit is.

Május 6-án, pénteken este hat órakor az Acélabroncs, bricsesznadrág: a mulató város ükapáink korában című séta indul a Deák Ferenc (Eroilor) utcai Minorita templom előtti szökőkúttól. Az útvonalon kiderül, hogy hol lakott a Közvélemény, milyen volt a Játékszíni bál és egy tüzijáték-készítő cukrászmester történetét is felelevenítik. A részvétel 30 lejbe kerül, nyugdíjasoknak, diákoknak, egyetemistáknak 15 lejbe, jegyek a helyszínen vásárolhatóak.

Május 14-én, szombaton délután 3 órakor a kolozsvári mozizás kezdeteit elevenítik fel a Korzo munkatársai az első kolozsvári UrbanEye filmfesztivál keretében. A Művész (Arta) mozi elől induló sétán kiderül, hogy mikor láttak először mozgóképet a kolozsváriak, hol működött az első állandó mozi a városban és miért hívták Kolozsvárt Szamos-parti Hollywoodnak? A jegyek ára 20 lej, nyugdíjasoknak, diákoknak, egyetemistáknak 15 lej, és itt válthatóak

A május 22-én, vasárnap 11 órakor induló sétán az 1989-es forradalom kolozsvári eseményeit elevenítik fel, a hősi halált halt Ballai Zoltán emlékére szervezett eseménysorozat keretében. Az útvonal azokon a helyszíneken halad, amelyek 1989 decemberében fontos szerepet játszottak akkor, amikor országszerte több százezren vonultak utcára a szabadságért. A séta ingyenes, a résztvevők száma azonban korlátozott, előzetes online regisztráció szükséges május 20-ig, itt.

Május 27-én, pénteken 18 órától a kolozsvári sportéletről lesz szó a Vívók, iringálók, velocipédek című sétán, amely a Petőfi (Avram Iancu) utca 20. szám alatti Biasini szálló l indul. A belépő 30 lej, nyugdíjasoknak, diákoknak, egyetemistáknak 15 lej, jegyek a helyszínen vásárolhatóak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?