Magyar kultúra napja – író-olvasó találkozó Tompa Andreával Csíkszeredában

Régen várt találkozás az irodalomkedvelők számára: a Hargita Megyei Kulturális Központ vendége a kortárs magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb személyisége, Tompa Andrea. Az író-olvasó találkozó január 23-án, hétfőn 18 órakor kezdődik a Csíki Moziban. A belépés díjtalan.

Az írónő székelyföldi körútját a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület kezdeményezte, és örömmel csatlakoztak Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely és Kézdivásárhely kulturális intézményei az író-olvasó találkozók, rendhagyó irodalomórák megszervezésével.

Csíkszeredában a Csíki Mozi tágas termében találkozhatunk az írónővel, akivel Bodó Julianna kulturális antropológus beszélget.

Tompa Andrea író, színikritikus Kolozsváron született, 1990 óta Budapesten él. 2009–2015 között a Színházi Kritikusok Céhének vezetője. 2015-től 2020. szeptember 1-ig a Színház folyóirat főszerkesztője, 2020. szeptember 1-től a Színház Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A szerző első regénye, A hóhér háza a ’80-as évek Kolozsvárján játszódik, az egyes szám harmadik személyben elbeszélt történet főszereplője egy középiskolás lány. A Fejtől s lábtól két erdélyi orvosnak a Trianon árnyékában lejátszódó története, az Omerta a kommunista rezsim kezdetét eleveníti fel négy elbeszélő hangján. A negyedik regény, a Haza a máról szól. Főhőse egy író, aki új hazában új életet választott. A szerzői estek során Tompa Andrea felolvas a most készülő, ötödik regényéből.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?